Çocukların yüzü, Nasreddin Hoca ile güldü

Çocukların yüzü, Nasreddin Hoca ile güldü

Kocaeli’de, yüzlerce çocuğun yüzü Nasreddin Hoca ve gönüllü ekibinin dağıttığı oyuncaklar ile güldü.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanlık görevini sürdüren Cemal Kaplan ve Başkan Vekili Hakan Süer'in , yıllar öncesi başlattığı ve geleneksel hale getirdiği etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yılda yüzlerce çocuğun yüzünü güldürdü. Kaplan ve Süer'in organizesinde hareket eden gönüllü ekip, dağıttığı oyuncaklar ile çocukları yeni yıl öncesi sevindirdi.

DESTEKTE BULUNDULAR

KOGACE Başkanı Kaplan, her yılın son günü, Nasrettin Hoca kılığına girerek yeni yılın ilk saatlerine kadar kapı kapı dolaşıp, başta ihtiyaç sahibi çocuklar olmak üzere, talepte bulunan çok sayıda çocuğa oyuncak dağıtıyor. Kaplan’a bu yolculuğunda meslektaşı Hakan Süer eşlik ediyor. Önceleri kendi aldıkları oyuncaklar ile bunu yapan Kaplan ve Süer'e, son yıllarda birçok kişide oyuncak alarak destekte bulundu. Sosyal medya üzerinde başlatılan kampanya kapsamında 3 gün gibi kısa sürede yüzlerce oyuncak toplandı.

HASTANEDEN BAŞLANDI

Cemal Kaplan ve Hakan Süer''in, bu yıl oldukça geniş bir kapsama yaydıkları kampanyasında. İlk önce yeni yılda sağlık sorunları nedeniyle hastanede giren çocuklar ziyaret edildi. Ardından ise yetiştirme yurdunda kalan çocuklara oyuncakları dağıtıldı. Yeni yılın ilk saatlerine kadar pek çok yerde devam edecek oyuncak dağıtımı ile yüzlerce çocuğun yüzü gülecek.

ONLARIN MUTLULUĞU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Hediye dağıtımı esnasında konuşan Kaplan, “ Çocuklarımızı mutlu etmek, onların yüzlerini güldürmek için, bu etkinliğe tam 11 yıl önce başladık. Çocuklarımızın, hediyelerini kültürümüzün önemli bir parçası olan Nasreddin Hocanın elinden alırken yaşadığı mutluluk görülmeye değerdi. Onlarla beraber olmak, onlarla o anı yaşamak çok farklı oluyor. Oyuncak desteği verenelere ve bunları çocuklara ulaştırmama yardımcı olan herkese teşekkür ederim.” Dedi.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.