“Çocuklarımız daha iyisini hak ediyor!”

“Çocuklarımız daha iyisini hak ediyor!”

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır yaptığı açıklamada, “Nitelikli kamusal eğitim haktır, çocuklarımız daha iyisini hak ediyor!” dedi.

2022-2023 eğitim öğretim yılı kısa bir süre sonra başlayacağını ifade eden Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, “Eğitim-Sen Gebze şubesi olarak örgütlü bulunduğumuz ilçelerde (Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası) eğitim sorunlarının çözülmemesinden, ortaya çözümden yana bir irade konmamasından dolayı çocuklarımız adına üzgünüz, öfkeliyiz. Okullarımızda ciddi öğretmen ve yardımcı hizmetler sınıfından personel açığı bulunmaktadır. Bununla birlikte okullarımız fiziki yetersizlikler, araç-gereç eksiklikleri, kaynak eksiklikleri ile eğitim öğretim yılına girecektir. Genel bir değerlendirme yapmak yerine bir ilçemizin küçük bir bölgesi üzerinden sorunları dile getirip çözüm önerilerimizi paylaşacağız. Beklentimiz yetkililerin çocuklarımıza haklarını sağlama konusunda girişimde bulunmaları ve çözüm üretmeleridir.

 

BAŞLAYACAK OLAN PROJELER DE VAR

Bahsedeceğimiz bölge Çayırova Akse Mahallesi Güzeltepe İlkokulu ve Güzeltepe Ortaokulunun bulunduğu bölgedir. Bölge yoğun konut alanı olup şu anda bu okulların kayıt bölgesinde 3 bin 500’ün üzerinde konut bulunmaktadır. Bölgede inşaatı devam eden ve bitmek üzere olan bir inşaat projesinde 750 daire bulunmaktadır. Bunun dışında devam eden en az üç proje ve başlayacak olan projeler de vardır. Şu anda söz konusu okullarda sınıf mevcutları ortalama olarak 35-40 arasındadır. Bu yıl 1. sınıflarda (7 şube) mevcut 45-50 aralığında olacaktır. MEB tarafından yapılan açıklamalarda sürekli tekli eğitime geçme hedefine değinilirken maalesef söz konusu okullarımızda ikili eğitime geçişten bahsedilir olmuştur. Kısa sürede ve hızlı adımlar atılmazsa bölgedeki çocuklarımızın nitelikli kamusal eğitim hakları ciddi bir sekteye uğrayacaktır.

 

ÖNCELİĞİMİZ VE OLMAZSA OLMAZIMIZDIR

Bir diğer konu ise Güzeltepe Ortaokulunun bahçesi ile Güzeltepe İlkokulu arasındaki mesafenin 3-5 metre civarında olmasıdır.  Bazen ortaokulun dört sınıfı aynı anda beden eğitimi dersine çıkmaktadır. Bahçedeki öğrencilerin sesleri ilkokulda derste olan sınıfları doğrudan etkilemekte, adeta ders yapılamaz bir durum yaratmaktadır. (Burada sorun öğrenciler ya da öğretmenler değil, bahçenin yanlış yere yapılmasıdır.) Bu sorunun çözümü maalesef mevcut okul yönetimlerinin gücünü aşmaktadır. İki okulda da yardımcı hizmetler sınıfında kadrolu personel bulunmamaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz sorunların çözümü için atılması gereken acil adımları aşağıda sıralıyor, ilgililerin dikkatine sunuyoruz. Çünkü çocuklar ve çocukların eğitim hakkı bizim önceliğimiz ve olmazsa olmazımızdır.

 

ÖNERİLER

Çok acil bir şekilde ilkokul ile ortaokul arasında ses yalıtımı sağlamak üzere SES BARİYER SİSTEMİ inşa edilmelidir. En kısa sürede bölgede yeni okullar (ilk-orta ve lise) yapılmalıdır. Ortaokulun arka tarafında bulunan alan mutlaka ortaokulun alanına dahil edilmeli, bahçe oraya alınmalıdır. Ortaokulun mevcut bahçesine spor salonu inşa edilerek ilkokulda yaşanan gürültü kirliliğine kalıcı bir çözüm sağlanmalıdır. Yapı Kredi Bankası Bankacılık Üssünün arka tarafında eğitim alanı olduğu tarafımıza sözlü olarak bildirilen alana okul yapılması soruna çözüm getirmeyecektir. Söz konusu bölgede okul binası yapılacak eğitim alanı yok ise bölgede konut alanı olarak belirlenmiş henüz inşaata başlanmamış geniş alanlar mevcuttur. Çok acil olarak bu alanlarda eğitim amaçlı kamulaştırmaya gidilmelidir” dedi.

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.