“Çocuklara yazık ettiler”

“Çocuklara yazık ettiler”

Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım, pandemi döneminde yaşanan sorunlarla ilgili yaptığı açıklamada “Çocuklara yazık ettiler” dedi.

Koronavirüs pandemisini kuşkusuz en fazla etkilediği alanlardan biri de eğim oldu. Bir açılıp bir kapan okullar, uzaktan eğitim derken öğrencilerin bir yılı tam anlamıyla bir kaosla geçti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk her fırsatta eylül ayıdan okulların açılacağını söylese de artan vaka sayıları endişeyi artıyor. Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım yaptığı açıklamada pandemi döneminde eğitim sisteminin sınıfta kaldığını söyledi. Yıldırım, “Eğitim Bakanı okulların açılması konusunda ‘inşallah’ dedi. Bizde İnşallah diyoruz. Ne yapalım. Oturalım istiyorlar herhalde. Çocuklarımızın hali içler acısı” ifadelerini kullandı.

“Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?”

Kendilerini duymamazlıktan geldiklerini ifade eden Yıldırım, “Pandemi ülkemize giriş yaptığından beri söylüyoruz. Bizi duymamazlıktan geliyorlar. Okulları açmalarını en başından beri çok istiyoruz. Fakat önlemler alınmıyor. Okullarda hizmetli yok. Hep temizlik, hijyen diyeceksin, hem hizmetlin olmayacak. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” diye konuştu. Pandemi boyunca özel okulların hiç kapanmadığını belirten Yıldırım, “Özel okullar istatistiklerde yukarılarda. Bunun tek bir açıklaması var. Pandemi döneminde özel okullar hiç kapanmadı. Kurslarla, özel çalışmalar ile öğrenci okuldan koparılmadı.

“ÖĞRENCİLER PATIR PATIR DÖKÜLDÜ”

Devlet okullarında öğrenci kendi başına bırakıldı. Uzaktan vereceğiniz eğitimin yeterliliği lise ve üniversite sınavına giren çocuklarda görüldü. Öğrenciler patır patır döküldü. Yazık ettiler çocuklara. Nasıl toparlanacak bu durum? Kimin umurunda ise çıksın icraat yapsın. Eğitimde eşitsizlik artık gizli bir şey değil, eşitsizlik altyapı sıkıntısından dolayı sürecek” dedi. Vatandaşların aşı olmaları gerektiğini özellikle vurgulayan Yıldırım, “Vatandaş aşı olmamakta diretiyor. Aşı karşıtları da sözde doktor. Ankara durumu koyuvermiş gözüküyor. Bayramdan itibaren artış hızla sürüyor. Neden, bu milleti serbest bıraktınız da ondan. Düğünler, halaylar, mesafesiz ortamlar. Herkes normal gibi yaşıyor. Aşı olunmaz ise halimiz perişan olur. Ölümler de bunu gösteriyor. Vatandaşın aşısını olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.