‘Çocuklara baskı yapmayın’

‘Çocuklara baskı yapmayın’

 Okulların açılması vesilesiyle düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama programına katılan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan yaptığı konuşmada, “Çocuklarınızı...

 

Okulların açılması vesilesiyle düzenlenen İlköğretim Haftası Kutlama programına katılan Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan yaptığı konuşmada, “Çocuklarınızı kendi isteğiniz doğrultusunda yetiştirmeyiniz. İlla doktor veya sizin istediğimiz bir mesleği seçme yönünde baskı yapmayınız” dedi. 

 

 

Kroman Çelik İlkokulu bahçesinde dün düzenlenen programda bir konuşma yapan Gebze Kaymakam Mehmet Arslan, “Velilere tavsiye edeceğim en önemli konu çocuklarınıza kendi isteklerinizi empoze etmeyin. Çocuklarınızın seçeceği meslek konusunda illa sizin istediğiniz bir mesleğin olması için baskı yapmayın. Öğrencilerin seçeceği meslek konusunda okullardaki rehberlik öğretmenleri ve çocuğunuzun hangi mesleğe yatkın olduğunu araştırarak karar verin” dedi. 

 

7 BİN YENİ ÖĞRENCİ

 

Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel ise yaptığı konuşmada, Gebze’de 3 bin 750 öğretmen ve 65 bin öğrencinin bugün okula başladığını söyledi. Yeni atanan öğretmenlerle birlikte öğretmen açığının kapandığını ifade eden Demirel, “Bu yıl için 250 yeni kadrolu öğretmenimiz göreve başladı. 7 bin çocuğumuz da bu yıl ilk kez okulla tanışıyor. Velilerimizden isteğimiz bizlere her konuda yardımcı olmalarıdır” dedi.

 

OKULLARIMIZ ŞENLENDİ

Kroman Çelik İlkokulu bahçesinde dün düzenlenen programa Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Durak Demirel, Gebze Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Kisbet, Kroman Çelik İlkokulu Müdürü Zihni Aydın diğer okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve okul öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda ilk olarak Kroman Çelik İlkokulu Müdürü Zihni Aydın bir konuşma yaptı. Okulların açılmasıyla okulların yeniden şenlendiğini belirten Müdür Aydın, “Öğrencilerimizin geleceğini hazırlamada elimizden geleni yapacağız” dedi. 

 

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Yapılan konuşmalardan sonra 4-C sınıfı öğrencilerinin halk oyunları gösterisi yapıldı. Halk oyunları gösterisinden sonra Okul Birincisi Ebrar Muratoğlu bir konuşma yaptıktan sonra geleneksel kütüğe isim çakma töreni yapıldı. Tören ilk andın okunması ve okunana şiirlerden sonra protokol üyeleri öğrencilere karanfil dağıttı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.