Çocuklar sevdikleri yazarlarla buluştu

Çocuklar sevdikleri yazarlarla buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kütüphane Haftası’nda minik okurlarını Türk edebiyatının son dönemdeki en sevilen çocuk yazarlarıyla buluşturdu.

2021 Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatçı dalında ödül alan yazar Tuğba Coşkuner, çocukların Kocaeli Kitap Fuarı’ndan yakından tanıdıkları Melih Tuğtağ ve Merve Gülcemal birer gün ara ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’ne konuk oldu. Sevilen yazarlar ilgiyle izlenen söyleşilerinde okumanın ve kitapların insan hayatındaki önemine dikkat çekti. 

İLK KONUK TUĞBA COŞKUNER

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Kütüphane Haftası etkinliği kapsamındaki söyleşilerin ilk konuğu Tuğba Coşkuner oldu. Evli olduğunu ve üç kedisiyle yaşadığını söyleyen Coşkuner, “Ben aynı zamanda bir matematik öğretmeniyim. Ve çocuk kitapları yazıyorum. Siz de bir gün yazar olmak isteyebilirsiniz. Bir kitabın nasıl yazılığını ve basım sürecini sizinle paylaşmak isterim” dedi. Coşkuner, söyleşinde kitabı yazdıktan sonra eserin basım sürecindeki evrelerini anlattı. İnteraktif söyleşide Tuğba Coşkuner neşeli ve sempatik anlatımıyla çocukların gönüllerine taht kurdu.

YAZARLIK SERÜVENİNİ ANLATTI

Çocuklar ertesi gün de sevilen yazar Melih Tuğtağ ile Halk Kütüphanesi’nde buluştu. Tuğtağ, söyleşisinde ağırlıklı olarak çocuklardan gelen yazarlıkla ilgili soruları yanıtladı. Tuğtağ, “Yazar olmak nasıl bir duygu” şeklindeki soruya, “Benim babam mont diken biri. Kimse ona ‘sen çok güzel mont dikiyorsun” deyip, o aldıkları montları imzalatmadı. Ama ben kitap yazıyorum ve sizler okuyorsunuz. Sonra sizlerle buluşup, sohbet edip, kitaplarımı imzalıyorum. Bu çok güzel bir duygu” dedi. Söyleşide mühendisliği bıraktıktan sonra nasıl yazar olmaya karar verdiğini anlatan Melih Tuğtağ, “Ben sabit bir hayatı seviyordum. Masanın başından kalkmadan yazmaya devam edebiliyorum. O nedenle kendinizi iyi tanımanız gerekiyor. Havalı, çok para kazandıran meslek diye bakmamak lazım. Sizin karakterinize ne uygunsa o mesleği seçin” diyerek önemli bir tavsiyede bulundu.

NEŞE KAYNAĞI OLDU

Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin son konuğu çocukların kitaplarını severek okuduğu Merve Gülcemal oldu. Gülcemal, sempatik konuşma üslubuyla nasıl yazmaya başladığını anlattı. Yazar olmak gibi bir hayalinin hiçbir zaman olmadığını söyleyen Gülcemal, “Annem ve babam bana ‘bildiğin bütün iyilikleri etrafına anlat’ derlerdi. Yazmaya da böyle başladım” şeklinde konuştu. Söyleşide kitapların ve okumanın önemine vurgu yapan yazar, kendi çocuklarından örnekler verdi. Evlatlarının kitapları çok sevdiğini söyleyen Merve Gülcemal, “Çocuklarım 3 yaşına kadar hiçbir şekilde tablet, telefon görmediler. Onun yerine kitaplarla arkadaş oldular. Çocuklarıma istediğim kitabı bulamadığım da ilk kitabımı yazmaya karar verdim” dedi.

YAZARLARDAN TEŞEKKÜR

Merve Gülcemal, söyleşide çocuklara kendi kitaplarından seçtiği masalları anlattı. Öte yandan üç gün boyunca Kocaelili minik okurlarıyla buluşarak, sohbet imkanı bulan sevilen yazarlar, onlar için kitaplarını imzaladı. Coşkuner, Tuğtağ ve Gülcemal, Kütüphane Haftası’nda kendilerini çocuk okurlarıyla buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.