Çocuk taciz edildim diyorsa taciz edilmiştir

Çocuk taciz edildim diyorsa taciz edilmiştir

İzmit’te; Çayırova Yenimahalle eski Muhtarı Handan Polat’ın davasını anımsatan aile içi çocuk tacizi vakasında sanığın tutuksuz yargılanma talebi ret edildi. Tepki anında geldi: Çocuk taciz edildim diyorsa taciz edilmiştir

birarada-017.jpg

 

İzmit’te yeni bir Handan Polat vakası.. Neyse ki bu sefer mağdurun ailesi şanslı…

İzmit’in Yahya Kaptan Mahallesi’nde oturan küçük yaşlardaki Z.B.T’nin mağduru olduğu aile içi cinsel taciz vakasında mahkemenin, üstelik savcının aksi yöndeki talebine rağmen zanlıyı; mağdurun “dayı”sını tutuksuz yargılamayı sürdürmesi büyük tepki çekti. Kadın Cinayetleri’ni Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri / Kocaeli üyeleri duruşma sonrası Kocaeli Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Kocaeli Barosu’ndan Avukat Pınar Eren tarafından yapılan açıklamada özetle, “Çocuk taciz edildim diyorsa taciz edilmiştir” denildi. Açıklama şöyle:

 

 

 

“Biraz önce (15 Ekim 2020 Perşembe… 11.00 suları) Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşma görüldü. Savcı Bey; zincirleme şekilde nitelikli cinsel istismar suçundan cezalandırılmasını ve kuvvetli suç şüphesi olduğu için tutuklu yargılanmasını talep etti. Ancak mahkeme kuvvetli suç şüphesi olmadığı iddiasıyla tutuklama talebini reddetti ve 08 Aralık’a duruşma günü belirledi.

Dosyada mağdur çocuğun, ailesinin, arkadaşlarının, rehber öğretmeninin tüm beyanları istismara yönelik. Bu yaş grubunda bir çocuğun öz dayısına yönelik olarak iftira atmayacağı aşikârdır. Çocuğun her beyanı birbirine uygun. Ailesinin ve arkadaşlarının tüm beyanları bu noktada birbirine uygundur. Burada çocukların beyanlarının esas alınmasının kanaatindeyiz.

Nitelikli cinsel saldırı yoksa, basit bir cinsel saldırı şeklinde değerlendiriliyorsa, vücutta kalıcı bir hasar yoksa bu suçlamanın ispatı, kanıtı, delili zaten yok. Oldukça zordur ve bu cezasızlığa sebep olmaktadır.

Bizler; Kadın Cinayetleri’ni Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri olarak müdahale talebinde bulunduk, ret edildi. Ancak İstanbul Sözleşmesi, bağlı olduğumuz uluslararası sözleşmeler, Anayasa madde: 90 gereğince mahkemelerce göz önünde bulundurulmalı ve müdahaleler talep edilmelidir.

Biz kamu yararına; yararlı sivil toplum kuruluşlarıyız. Müdahalemiz ne yazık ki ret edildi. Ancak 08 Aralık’ta duruşmaya mutlaka katılacağız. Dernek adına katkıda bulunacağız. Sanığın hak ettiği şekilde cezalandırılmasını ve başkaca çocuklara da benzeri zararı vermemesi gerektiğini düşünüyoruz. Davanın takipçisi olacağız. Herkesi bekleriz.”

 

Avukat Eren basın açıklaması sonrası gazetemize yaptığı değerlendirmede ise şunları kaydetti: “Bu dava; basit cinsel istismar davası. Organ veya sair cisim sokulma durumu olmadan oluşturulan istismar biçimi.

YARGILAMALARI ÇOK

UZUN ÇOK SANCILI

Çocuk niye iftira atsın. Bir; iftira atacak bilgisi yok. İki; aile içerisindeki bir kişiye, niçin babasına dayısına iftira atsın. Bunun artık olmayacağı aşikar. Bir insan bir insana iftara atacaksa, “Vurdu. Sövdü. Sıkıştırdı” der ama, “İstismar etti” demez. Bu çok ağır bir şey. Bunun yargılamaları çok uzun, çok sancılı şeyler.”

Handan Polat vakasına dair bilgilendirdiğimiz Eren şunları kaydetti:  “Öyle olunca; kaldı ki muhafazakar bir ailede yetişen çocuk da muhafazakar oluyor. Bu kadar cinsel içeriği nereden bilsin? Yaşını bilmiyorum ancak bunlar göz önünde bulundurulmalı, bunlar cezalandırılmalı. Bunlar cezasız kalmamalı. Ülkemizde ciddi anlamda aile içi istismarda korkunç rakamlar var. Başkaca derneklerin verileri de var. Sayılar inanılmaz yüksek. Ve cezasızlık da bunun altını çok körüklüyor.”

İZMİT’TEKİ VAKA

İzmit’teki vaka iddiaya göre; İzmit, Yahya Kaptan Mahallesi sakinlerinden T.F.G ile E.T çiftinin günümüzde 13 yaşında olan kızları Z.B.T; ilkokul iki ile beşinci sınıfları arasında dört yıl boyunca “dayısıF.G’nin cinsel tacizine uğradı.

T.F.G ile E.T çifti ikişer defa evlenip boşandı. Halen ayrılar. “Dayı”nın yeğene tacizleri; mağdurun ananesine bırakıldığı günlerde ananesinin evi dâhil olmak üzere çok yerde yaşandı. Z.B.T; anne babasının evli ve ayrı yaşadığı dönemlerde tacize uğradı. Bu gibi durumlarda bilinen, sıklıkla görülen ve son derece makul olan, “Aklımın ucundan bile geçmezdi” ve ardından yine bilinen hayal kırıklığı, psikolojik yıkım yaşandı.

Cinsel istismar vakası yine mağdurun, rehber öğretmeninin, mağdurun psikolojisinin bozulduğunun gözlemlenmesi üzerine, tatlı dille açığa çıkartıldı.

Mağdurdan mağdurun ayrı yaşayan anne babası şikâyetçi oldu. Anne, olayın zanlısı kardeşini, kardeşlikten –kuvvetle muhtemel- kovdu.

2018 yılında başlayan şikâyet sonrası bir sene içinde soruşturma tamamlandı ve dava 2019 yılında, Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı.

Davanın yeni bir oturumu 15 Ekim 2020 Perşembe günü görüldü. Savcının zanlı için, “Tutuklu yargılanma” talebi hâkim tarafından kabul görmedi. Zanlının tutuksuz yargılanması sürüyor.

Duruma Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı müdahil oldu. Aile için Avukat Bilge Kara’yı görevlendirdi. Ailenin ikinci avukatı ise soyadı öğrenilemeyen CMK Avukatları’ndan Hüseyin Bey.  

Zanlının savunmasını Avukat Çiğdem Eren yapıyor.

Davanın yeni bir duruşması 08 Aralık 2020’de saat 10.30’da gerçekleşecek. Basına açık seyreden vakanın bu duruşmasında mahkemenin kararını açıklayacağı öngörülüyor.

Son duruşmaya anne ve baba omuz omuza katılırken annenin eski kayınvalidesi de duruşmada yer aldı ve eski gelinine sarılıp ağladı.

Aile Yahya Kaptan Mahallesi’nde oturuyor. Mahalleli aileye müthiş bir destek sağlıyor.

HANDAN POLAT VAKASI

Yıl 2018.

Çayırova İlçesi’ne bağlı Yenimahalle Muhtarı Handan Polat, eski muhtar merhum Hamza Polat’ın kızı.

Bu detay önemli - Handan Polat, AKP Çayırova İlçe Teşkilatı eski üyesi. (Vaka dönemi de üyeydi). Babası merhum Hamza Polat; MHP üyesi 1978 kuşağı ülkücüydü.

Handan Polat ile boşandığı eşi S.C; üç kız çocuğu babası. En büyükleri olan C.C; Demirsaç Ortaokulu öğrencisi, hayat dolu bir çocuk. Bir anda sönük hale geliyor ve bu durum rehber öğretmeninin dikkatini çekiyor. Beşinci yaklaşım sonrası S.C… içinde sakladığı her ne varsa döküyor.

Gebze 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve sonucu bilinmeyen davada “baba” ya çok kısa süre tutuklu yargılanıyor ya da hiç tutuklu yargılanmıyor. Kuvvetle muhtemel, serbest bırakıldı.

Handan Polat’ın mahallesi; milliyetçi muhafazakar yoğun bir mahalle. Ama bir anne olarak sessiz kalmayı kendisine yediremiyor. Ağır baskıya, üyesi olduğu AKP ve babasının partisi MHP’nin kayıtsızlığına karşın bir şekilde CHP Çayırova İlçe Örgütü’ne ve Gebze’de bir gazeteciye (Aktan Uslu) ulaşıyor.

İlk demecini kimliğini gizleyerek, ikinci demecini aleni teşhir ederek veriyor.

 

handan-polat.jpg

CHP Çayırova Kadın Kolları; 2018 yılındaki 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliğinde kahvaltı sonrası Handan Polat için yürüyüş düzenliyor. Yürüyüşe dönemin CHP Kocaeli Milletvekili –günümüz İzmit Belediye Başkanı- Fatma Kaplan Hürriyet ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, dönemin CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı –günümüz CHP Gebze İlçe Başkanı- Gökhan Orhan ile birlikte kadın kolları MYK üyeleri; CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ile ilimizin 12 ilçesinden 9’unun kadın kolları başkanı, partililer ve yurttaşlar katılıyor. Polat haykırıyor: “Susarsak bugün bana yarın sana..”

http://chpkadin.chp.org.tr/Haberler/31/gebzegundeminde-yer-alan-haberimiz-69067.aspx

AKP’li muhtar Handan Polat –ne yazık ki- özünde muhalif olduğu CHP’den gördüğü desteği partisi AKP ve babasının partisi MHP’den görmüyor. Yargı sürerken mahalleli ve civar zanlı “baba”yı değil, anne ve kızını suçluyor!

Handan Polat… Önce muhtarlıktan istifa ediyor. Sonra kızlarıyla mahalleyi terk edip İstanbul’a yerleşiyor. Çalışıp yeni bir hayat kurmaya başlıyor. Sonra tüm iletişim hatlarını koparan Polat’ın günümüzde nerede ne yaptığı ve davasının kesin sonucu, bilinmiyor!

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.