Civelek 2023’te ikinci, Toltar 2024’te üçüncü kez zorlayacak

Civelek 2023’te ikinci, Toltar 2024’te üçüncü kez zorlayacak

Kulis haber: AKP Dilovası İlçe Danışma Meclisi’nde de boy gösteren eski İl Başkanı Mahmut Civelek, 2023’te milletvekilliğini ikinci kez; Dilovası Belediye eski Başkanı Ali Toltar ikinci dönemini üçüncü kez aday olarak zorlayacak…

Kulis Haber / Aktan USLU

3023.jpg

Adalet ve Kalkınma Partisi – AKP Dilovası İlçe Teşkilatı’nın hafta sonu gerçekleşen 64’ncü genişletilmiş danışma meclisi toplantısının banko katılımcılarından biri; AKP İl eski Başkanı Mahmut Civelek oldu.

3028.jpg

Gebze ve Çayırova İlçe Teşkilatları’nın danışma meclislerini de pas geçmeyen Civelek’in Facebook sayfasındaki verilerine göre; Derince, Kandıra, Karamürsel, Körfez, Darıca danışma meclislerinde de yer aldı. Dilovası danışmada da en ön sırada (sağ başta) yer aldı.

3100.jpgSoldan sağa – Darıca İlçe kongresinden: Darıca Belediye eski Başkanı Şükrü Karabacak, AKP Darıca (beldelik dönemi) kurucu başkanı ve Darıca Kent Konseyi Başkanı Orhan Pala, KBB Gebze Bölgesi Koordinatörü İbrahim Pehlivan, Mahmut Civelek, AKP İl Gençlik Kolları Başkanı Çağatay Çağlayan.

 

Ayrıca Kullar’ın Tepecik Mahallesi’nde muhtarlık binası açılışına katıldı. Civelek’in sayfasında konuklarına da özenle yer verdiği görüldü. Mahmut Civelek’in 2023’teki seçimlerde yeniden milletvekili adaylığına, kesin olasılık veriliyor.

 

3002.jpg

-Soldan sağa- AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, AKP İl Yönetim Kurulu Üyesi Osman Akbulut, Ali Toltar ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz.

 

AKP Dilovası İlçe Danışma’nın meclis toplantısında eskilerden fazla isimin yer almadığı gözlendi. Önceki dönem İlçe Başkanı Osman Akbulut, (soldan ikinci) İl yöneticisi olarak salondaydı. Toltar; (soldan üçüncü) AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker (sol baştaki) ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ile. 

 

 1994-1999 döneminde Refah Partisi’nden belediye başkanlığı yapan, 2002 seçimlerinde AKP’den aday gösterilen ancak aday adaylarından Ali Toltar ve destekçilerinin AKP İl Teşkilatı’nı meşhur “nezaket ziyareti” sonrası adaylığı düşen Halit Yaşar, katılmadı..

Eski belediye başkanlarından Cemil Yaman, milletvekili olarak salondaydı. Bu dönem yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı da üstlenen ve milletvekilliğini, belediye başkanlığından çok sevdiği gözlenen Yaman’ın da 2023’te şansını gene zorlayacağı, 2024’te yeniden belediye başkanlığına yeltenmeyeceğine de kesin olasılık veriliyor.

Meydanın böylesine boş kaldığı bir ortamda kulislerini yoğunlaştıran Ali Toltar bilindiği üzere 2004’te aday olmuş, seçilememişti.

3003-001.jpg

2009’da aday adayı olmadı (veya aday adayı oldu ama gösterilmedi) ama 2014’te aday adayı oldu. Aday olarak atandı. İkinci kez adaylığında sandıktan bu sefer galip çıktı. 2019’da ise adaylığı ve akabinde belediye başkanlığını partilisi Hamza Şayir’e kaptırdı.

Kulislerde; 2024’te belediye başkan aday adayı olacağına kesin olasılık veriliyor..

 

 

ÖN KOLTUKTALAR AMA

UNVANLARI DAHİ OKUNMADI..


3056.jpg

 

 

AKP’nin danışma meclisleri toplantılarında MKYK yedek üyelerinden Davut Coşkun Şiviloğlu; Gebze ve Çayırova danışma meclislerinin yanı sıra Dilovası danışmada da yer aldı. Her üç yerde de ismi anons edilmedi. Cemil Yaman’dan İbrahim Pehlivan’a… AKP’de kime sorsak soyadını ya yanlış telaffuz etti. Ya da sosyal medyaya bakarak söyledi ama telaffuzda tutturamadı..

Serpil Yılmaz; Dilovası danışmaya katıldı. Gebze ve Çayırova’ya da muhtemelen katıldı. İkili ön sıralarda yer ağırlansa dahi varlıkları; sıfatları ile dahi anons edilmedi..

Dilovası danışmada Cumhur İttifakı ortağı, MHP Dilovası İlçe Başkanı Ali Demiray anons edildi ama kuru kuruya, “MHP Dilovası İlçe Başkanı…” denildi. Adı okunmadı. İsmini salonda sorduğumuz, üçüncü AKP’liden edinebildik. Yılmaz ve Şiviloğlu’nun kim olduğunu, www.akparti.org.tr adresinin ilgili bölümünden edindik. Siteden aylaşalım:

 

SERPİL YILMAZ KİMDİR…

 

1976 yılında Bielefeld /Almanya’da doğdu.

Balıkesir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.

Gebze Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Mimarlık ana bilim dalında yüksek lisansını yaptı.

Çeşitli STK’larda görev aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Genel Müdürlüğü, Eskişehir TVK Bölge Komisyon Üyeliği, Başkan Vekilliği, Ankara 1.TVK Bölge Komisyon Üyeliği görevlerinde bulundu.

2001 yılında AKP Karamürsel İlçe Teşkilatı Kuruluşunda görev aldı. 2003 yılında AKP Karamürsel Kadın Kolları Başkan Yardımcılığı, 2005-2014 arasında Karamürsel AKP Ana Kademe İlçe Teşkilatında Tanıtım Medya, ARGE, Sosyal İşler, Yerel Yönetimler İlçe Başkan Yardımcılığı, 2004-2014 Seçimlerde SKM Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

2014-2019 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel Belediyesi Meclis Üyeliği, Karamürsel Belediyesi İmar Komisyon Başkanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyon Üyeliği, İsimlendirme Komisyon Başkanlığı yaptı.

2019 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karamürsel Belediyesi Meclis Üyeliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Engelliler Komisyon Başkanlığı, Kültür, Sosyal Hizmetler, Halkla İlişkiler Komisyon Başkanlığı, 2016-2020 yılları arasında Kocaeli AKP İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptı.

Gotik Yapı Mimarlık kurucu ortağıdır.

AKP MKYK Yedek Üyesidir.

Mayıs 2021 itibarıyla AKP Genel Merkez Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Orta derecede İngilizce, Arapça ve Osmanlıca bilen Yılmaz, evli ve iki çocuk annesidir.

 

 

DAVUT COŞKUN ŞİVİLOĞLU KİMDİR

1969 yılında İstanbul’da doğdu. Kocaeli'de ilk, orta, lise öğrenimi ardından 1994 yılında Lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi - İnşaat Mühendisliği Bölümünde tamamladı.
Mezuniyetinin ardından inşaat sektörünün önde gelen firmalarında yurt içi ve yurt dışı projelerde üst düzey görevlerde yer aldı.
AKP 6. ve 7. Olağan Kongresi’nde MKYK yedek üyeliğine seçilen Şiviloğlu, DEİK Üyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı Mütevelli Heyeti, Kocaeli İnşaat Mühendisler Odası Üyesidir. Genel Merkez Teşkilât Koordinatörlüğü görevini yürütmekte olup evli ve İngilizce bilmektedir. 

GENÇLER; TRABZON’DAN ŞARKI SÖZÜ,

MÜSLÜM GÜRSES’TEN İLHAM ALDI

Muhammet Demir başkanlığındaki AKP Dilovası İlçe Gençlik Kolları kürsüde partilileri hatipler konuşurken coşkulu, stilde ise biraz farklıydı. Gençler salona; “Biz sokaklarda senle büyüdük, yağmurda yürüdük, sevdanın gördük en kralını da! Şimdi fırtınaya döndük seninle güldük, yaşarken öldük senin uğruna” yazılı döviz açtı. Söz konusu sözler Google arama motorundan Trabzonspor’un şampiyonluk sözleri olarak çıktı. AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş konuşmaya başladığı esnada da merhum arabesk sanatçısı Müslüm Gürses ile özdeşleşen “Seni yazdım” adlı şarkıdan bir pasajın eşliğinde ekranda; şarkı sözlerinin yazdığı Recep Tayyip Erdoğan görselleri kullanıldı: Böyle bir aşk görülmemiş dünyada / Ne geçmişte ne de bundan sonra da / Arasalar bulamazlar rüyada / Göremezler seni yazdım kalbime

TRABZON ÖNERİSİ TRABZONLU

BURHAN TURGUT’TAN MI?

AKP Dilovası İlçe Teşkilatı danışma meclisi toplantısını belediye meclis üyelerinden Abdurrahman Tuza ve Burhan Turgut ile birlikte ilçe başkan yardımcısı Murat Güldal da yer aldı. Mikrofonda Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir konuşurken ikili nikotin ihtiyaçlarını gidermek için bir süre salon dışına çıkıp kendi aralarında sohbet etti. Kısa bir süre sonra da Güldal ile birlikte yerlerine geri döndüler. İkilinin bu esnada hangi konu üzerine kulis yaptıkları öğrenilemedi. Ancak Gençlik Kolları’nın çalışmasında Trabzonspor’un şampiyonluk şarkısından alıntı yapılmasının gençlere, Burhan Turgut tarafından önerildiği konuşuldu kulislerde.

 

SALON BOŞALINCA SORU CEVAP YAPILMADI

 

Danışma meclisinin sonunda İl Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında kurulacak divanda partililerin sorularının yanıtlanması istendi. Ancak başlangıçta da tam olarak doldurulamayan salon konuşmalar sürdükçe erimeyi sürdürdü. Ellibeş’in konuşması biter bitmez de yarısı anında salonu boşaltırken diğer yarısı hatıra fotoğrafları için salonda kaldı. Mikrofondan yapılan çağrı da sonuç vermedi. “Vakit çok geç oldu zaten”e bağlanıp sorusu olan varsa, yazılı iletmesi istendi.

Danışma meclisinde divan ilçe yönetiminden Fatih Meral başkanlığında yine ana kademe yönetiminden Nuri Toltar, kadın kollarından Eylem Mintaş ve gençlik kollarından Abdullah Turak’tan oluştu.

Programda sunuma ilçe eski yöneticilerinden Muhammet Gözel üstlendi. Gözel arı dili ve akıcı Türkçe’si ile programı baştan sona, salondakileri de baydırmadan tamamladı.

KATILIM

Danışma meclisine hatiplerin ve kulis haberimizde konusu edilenlerin yanı sıra AKP Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Ayhan Naci Yılmaz, Dilovası Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Yaşar, KBB Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, MHP Dilovası İlçe Başkanı Ali Aydemir, Dilovası Belediyespor Kulübü Başkanı Recep Laç, EKOSDER Başkanı İsmail Sami; partili belediye meclis üyeleri, yöneticiler ile birlikte muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının başkanları da katıldı. AKP Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek ise danışma meclisine telgraf göndererek işi niyet dileklerini iletti.

 

Danışma meclisinin neşe kaynağı ise çocuklar oldu…

3012.jpg

 

AKP’li gençler Trabzonspor’un şarkı sözlerini liderleri Recep Tayyip Erdoğan’a atfetti.

3016.jpg

Coşkulu tezahüratlarda bulunurken

4000.jpg

film gösteriminde müzik türü tercihini sevilen sanatçı merhum Müslüm Gürses şahsında arabeskten yana kullandı.

3005.jpg

 

-Soldan sağa – Abdurrahman Tuza, Murat Güldal ve Burhan Turgut danışma meclisine dair görselin önünde günün anısına fotoğraf çektirdikten sonra

3020.jpg

salona, protokol ikinci sıradaki yerlerine geri döndü.

3022.jpg

 

Toplantının sonlarına doğru salonun arka sıraları hayli; Ellibeş’in konuşması biter bitmez de kalanların en az yarısı anında ayrılınca soru cevap bölümü rafa kaldırıldı.

3001.jpg

 

Divan ilçe yönetiminden Fatih Meral başkanlığında Nuri Toltar, Eylem Mintaş ve Abdullah Turak’tan oluştu.

5000-001.jpg

Muhammet Gözel sunumuyla beğeni toplarken görev süresi boyunca da nezaketi hiç elden bırakmadı.

3061.jpg

Çocuklar program boyunca siyasetten arınmış şekilde anne babalarının partisinin propagandasını yaparken renkli görüntüler oluşturdu.

6001-004.jpg6002-002.jpg6003-003.jpg

Etkinliğin sonunda günün anısına bol bol hatıra fotoğrafları çekildi.

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.