Çini kurslarına yoğun ilgi sürüyor

Çini kurslarına yoğun ilgi sürüyor

Her yıl binlerce kişiye meslek ve el becerisi kazandıran İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (İZMEK), Çini eğitimleri tüm hızıyla devam ediyor.

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve İzmit Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile İzmit halkına hizmet veren İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (İZMEK) çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmit’te 45 kurs merkezi ve 86 branşta her yıl binlerce kişiye meslek ve el becerisi kazandıran İZMEK bünyesinde, geleneksel ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları üzerine de kurslar veriliyor. 

 

HAFTANIN ÜÇ GÜNÜ SÜRÜYOR

Geleneksel ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları üzerine gerçekleştirilen kurslardan biri de, süsleme sanatının icra edildiği Çini Kursları olarak sürüyor. İzmitli birçok kadının büyük ilgi gösterdiği kursta Usta Öğretici Nagahan Çelik öncülüğünde 25 kursiyer yer alıyor. Haftanın 3 günü süren kurslar, Belsa Plaza B Blok’ta gerçekleştiriliyor. Kursiyerlerin renkli fırçalarından toprak ürünlere dökülen motifler, görenleri ise hayran bırakıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.