Cinayet davasında  yargılama sürüyor

Cinayet davasında yargılama sürüyor

Başiskele ilçesinde güvenlik görevlisinin pompalı tüfekle öldürülmesine ilişkin biri tutuklu iki sanığın yargılanmasına devam edildi.

7. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuksuz sanık Erdem İ. ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Tutuklu sanık Ertekin İ. ise yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle karantinada olduğu için duruşmaya katılamadı.

Esas hakkında beyanı sorulan müşteki vekili, sanıkların maktul Hızır Akgün'ü iş yerine çağırdıklarını, Erdem İ'nin demir çubuk, Ertekin İ'nin ise av tüfeğiyle beklediğini öne sürerek, "tasarlayarak insan öldürme" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

Cumhuriyet savcısı, önceki mütalaasını tekrar ettiğini belirterek, sanık Ertekin İ'nin tutukluluk halinin devam etmesine karar verilmesini istedi.

SİLAHI ÇEKMESEYDİ BU OLAYLAR MEYDANA GELMEZDİ

Tutuksuz yargılanan Erdem İ. de önceki savunmasını tekrar ederek, "Maktul, olay anında silah çekmeseydi bu olaylar meydana gelmezdi." dedi.

Erdem İ'nin avukatı, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, aleyhte olan hususları kabul etmediklerini, mütalaa doğrultusunda karar verilmesini talep etti.

Tutuklu sanık Ertekin İ'nin avukatı ise müvekkilinin cezaevinde karantinada olduğunu, bu aşamada birkaç cümle ifade edip daha sonra savunma yapmak istediklerini bildirdi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.