CİMER'lik hatta tarifeyi kooperatif başkanı değiştirdi!

CİMER'lik hatta tarifeyi kooperatif başkanı değiştirdi!

KBB'den umudu kesen halkın CİMER'e kadar şikayetçi olduğu Çayırova - Emek - Gebze hattında kabus gibi hafta sonunda otobüsleri 45'er dakikaya kooperatif başkarı, "Kısıtlama var" diye çekmiş. Üstelik UKOME'nin "10 dakikada bire çektik" kararına rağmen

551.jpg

 

“21 Kasım Cumartesi ve 22 Kasım Pazar günleri Covid önlemleri doğrultusunda kısıtlamalardan dolayı 551 nolu hatta sefer sayısını azalttık.”  Osman Ayık/164 No’lu Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı

 

KBB'den umudu kesen halkın CİMER'e kadar şikayetçi olduğu

https://www.gebzehaber.net/otobus-hattini-cimere-sikayet-etti-

Çayırova - Emek - Gebze hattında kabus gibi hafta sonunda otobüsleri 45'er dakikaya kooperatif başkarı, "Kısıtlama var" diye çekmiş.

 

o-karar.jpg

 

Üstelik UKOME'nin "10 dakikada bire çektik" kararına rağmen 

Gebze – Çayırova arası toplu taşımacılıkta şikâyetin en yoğun yaşandığı hat; 551 numaralı Gebze – Emek Mahallesi hattı. Bu hatta yaşanan sorun KBB Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantısında CHP Grubu tarafından verilen soru önergesiyle, meclis gündemine taşındı. Başkan Büyükakın önergeye yazılı yanıt verileceğini söyledi. Ve o yanıt çok geciktirilmeden iletildi. Yanıtın 551 no’lu hatta dair bölümü şöyle:

BAZI SEFERLER OTOGARA UZAYABİLİR

“551 no’lu hattımızın güzergâhının yarım saat aralıklarla Gebze Otogar (Kooperatif sıcak bakmıyorbölgesine uzatılması talebi yapılacak olan yeni güzergâh düzenleme çalışmaları kapsamında değerlendirmeye alınacaktır.

560’DA SEFERLER AYNI

Diğer yandan yapılan incelemeler sonucunda gece geç saatlerde 560 No’lu hattın güzergâhı üzerinde yolcu yoğunluğu bulunmadığı (okul günleri sabah saatleri ihtiyaca yanıt/sağlıklı yanıt verilemiyorgörülmüş olup, şu an için 560 no’lu hattın seferlerine mevcut sefer saatleri ile devam edilmektedir.

10 DAKİKADA BİRE İNDİRİLDİ

Son olarak gerek saha üzerinde işletme şefliğimize bağlı ekiplerin yaptığı kontroller, gerekse sistemlerimizden yapılan incelemeler sonucunda 551 No’lu Emek Mahallesi – Çayırova – Gebze hattına 14 Eylül 2020 tarihinden itibaren ilave seferler konularak, sefer sıklığı 10 dakika aralığına indirilmiştir.” (Ama kontrol mekanizması sıfır ve şikayet hattının kendisi şikayetlik!)

 

GAZETE OKUMUYOR

MECLİS TAKİP ETMİYOR

Başkan Osman Ayık; konunun meclis gündemine geldiğinden, alınan karardan, hatta dair gerek sosyal medya gerekse yerel basında çıkan haber ve yorumlardan haberdar olmadığını söyledi. Ayık görüşmemiz esnasında özellikle Büyükşehir tarifesi yerinde dururken kendiliğinden ve halka duyurmadan sefer sayısı azaltmasını hata olarak kabullenir gibi oldu. Ayık seferlerdeki aksamalara karşın kooperatif olarak kontrolleri sıklaştıracaklarını da söyledi.

 

 

Kooperatif: İlkelere

dayalı işletmecilik

 

kooperatif.jpg

 

Kooperatifler ortak ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaç ve istekleri müşterek sahip olunan ve demokratik olarak kontrol edilen bir işletme yoluyla karşılamak üzere gönüllü olarak bir araya gelen insanların oluşturduğu özerk bir teşkilattırlar. (Uluslararası Kooperatifler Birliği)


Kooperatifler, toplumsal kalkınmayı geliştiren ve ticari işletmeler için temel sağlayan özgün bir modele dayanmaktadırlar. Bu işletmeler aşağıdaki özellikleri bünyesinde barındırırlar:

  • Ortakların sahipliği, ortaklarına hizmet etme ve ortaklarınca yönetilme
  • Kendi kendine yetme, kendi kendine sorumluluk, demokrasi, eşitlik, adalet ve dayanışma birlik
  • İlkelere dayalı işletmecilik:

1.Gönüllü ve açık üyelik
2.Ortakların demokratik kontrolü
3.Ortakların ekonomik katılımı
4.Özerklik ve bağımsızlık
5.Eğitim, öğretim ve bilgilendirme
6.Kooperatifler arası işbirliği
7.
Topluma karşı sorumluluk

 

Kaynak: ticaret.gov.tr

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.