“Çıkarsız” Çolakoğlu’ndan 50 milyonluk tesis desteği

“Çıkarsız” Çolakoğlu’ndan 50 milyonluk tesis desteği

Çolakoğlu Metalurji, Dilovası’na 50 milyonluk sporcu tesisi desteğinde bulunacak. Tesis için yer kamulaştırmasına mecliste oy birliğiyle onay çıkarken Başkan Şayir, “Çolakoğlu hiçbir çıkarı olmadığı halde destek yapmak istedi” dedi

Dilovası Belediye Meclisi’nin ağustos ayı olağan toplantısında demir çelik sektöründe faaliyet gösteren Çolakoğlu Metalurji’nin kendi rızası ve talebiyle 50 milyonluk tesis talebi için şart koştuğu yer talebi için tahsise onay çıktı. Mimar Sinan Mahallesi’nde 179 ada 58 no’da imara kayıtlı 2 bin 850 metrekarelik bir alanın kamulaştırılması için meclis kararı oy birliğiyle verildi. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:  

 

HİÇBİR ÇIKARI OLMADIĞI HALDE…

 

 

“Çolakoğlu Demir Çelik fabrikası bir çıkarı olmadığı halde ve yer tahsis edilmesi dunumunda Dilovası’na 50 milyon TL’lik sporcu yetiştirme desteği yapmak istedi. Biz de bir yer çıkardık. Kapalı yüzme havuzunun ön kısmında, 2800 metrekarelik ince uzun parça bir yer var. Bu 2 bin 800 metrekarelik alanın bir kısmı parselin dışında. Çalışmaların başlaması için o kısmı kamulaştırmamız gerek.”

 

BELEDİYE TARİFESİNDE ZAM YOK

 

Toplam 10 gündem maddesiyle toplanan mecliste çeşitli konulardaki dört gündem maddesi için ek süre verildi. Belediye tarifelerine zam içerikli 9’ncu gündem maddesi geri çekildi. Başkan Şayir bu şekilde vatandaşın bütçesini koruduklarını söyledi. Tavşancıl Mahallesi’ndeki bir parselde imar değişimine dair önerge komisyona havale edildi.

 

TEFTİŞ KURULU ÜYELERİNİ BAKANLIK ATAYACAK

Belediye içinde, Bakanlık tarafından atanan kişilerin görev alacağı bir teftiş kurulunun kurulmasına SP Grubu kurula belediye içinden atama yapılacağı gerekçesiyle ilk etapta ret, Başkan Şayir’in yine detaylı bilgilendirmesinin ardından kabul oyu verdi.

 

KÖMÜRCÜLER’E NOKTAYI ERDOĞAN KOYACAK

 

Başkan Şayir meclisin açılışında yaptığı konuşmada ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 6 Ağustos’ta İzmit’te gerçekleşecek 10’ncu Açılış Töreni’nde Dilovası ve bölgemiz için güzel müjdeler vereceğine inandığını kaydetti.

 

Şayir, “Cumhurbaşkanımız; Kömürcüler OSB’nin kapandığını ve oranın karma OSB’ye dönüştüğünü bununla birlikte ilçemizde TOKİ tarafından yapılan ve yapılacak olan toplu konut çalışmaları ve göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız hizmetlerin de yer alacağı toplu açılış törenini gerçekleştirecektir İnşallah. Kısacası Sayın Cumhurbaşkanımız, Kömürcüler OSB’ye son noktayı koyacaktır. Tüm Dilovalılar’ı Cumartesi akşamı gerçekleşecek toplu açılış törenine davet ediyorum” dedi. 

 

JEOTERMAL SUYU TESPİT ETTİK

 

Konuşmasına yeni proje ile ilgili açıklamalarda bulunarak devam eden Başkan Şayir, “Yine ilçemize güzel bir müjde de ben vereyim. Geçtiğimiz aylarda başlattığımız jeotermal çalışmalarımızda güzel gelişmeler yaşıyoruz. Ayrı noktalarda yapılan sondaj çalışmalarımızda jeotermal suyun bulunduğunu tespit etmiş bulunmaktayız. İnşallah ilerleyen süreçte önemli çalışmalarımız ve yeni projelerimiz olacaktır. Projemizin devamı için de Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızdan hibe alabilmemiz ve çalışmamızı bitirmek adına meclisimizden hibe desteği yetkisi istiyoruz. İnşallah buralardan çıkacak doğal kaynak suyu sonrası da ilçemize yeni bir yol haritası belirlemiş olacağız” dedi. Şayir’in konuşmasında sözünü ettiği için hibe kredi için başvuru yetkisi, meclisten oy birliğiyle verildi.

 

akp-024.jpg

 

saadet-002.jpg

 

mudurler.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.