Çiçekli Yaseminli uzaktan koklaşımlı ders

Çiçekli Yaseminli uzaktan koklaşımlı ders

Pandemi süreci online eğitimde öğretmenler çok sevdikleri öğrencilerini koklamadan ders anlattı. Koç Ortaokulu’nda Arife Çiçek ve Yasemin Mert Kaya uzaktan koklayarak anlatıp velilerin de gönlünde taht kurdu

ders-002.jpg

 

2020-2021 eğitim öğretimde yüzyüze eğitim için kalan süre bir haftanın altına indi ama önüne geçilemeyen Covid-19 vakaları gereği ya ötelenecek ya da öğretmenlere yönelik seminerlerde patlayış gösteren vakalara rağmen açılsa dahi, kısa süre sonra yine online eğitime dönülecek.

BİR İKİ ÜÇ… TIP!

Öte yandan 2019 – 2020 eğitim öğretim yılının sonlarına doğru şartlar gereği haşır neşir olduğumuz online diye de tanımlanan uzaktan eğitim 2020 – 2021 eğitim öğretim dönemine de erken girdi. Evlerin odaları adeta sınıfa dönüşürken ders esnasında evlerdeki öğrenci çocuklar, evlerinde çıt çıkmasına dahi müsaade etmedi.

ÖPE KOKLAYA

 

ikili-010.jpg

Uzaktan eğitim öğretmenleri ve çok sevdikleri, çocukları bildikleri öğrencilerden uzaklaştırırken yüzyüze eğitim sürecindeki koklama kucaklaşma sarılmalar da sekteye uğradı. Koç Ortaokulu İngilizce öğretmenleri Arife Çiçek (arka plandaki) ve Yasemin Mert Kaya öğrencilerini bu şartlarda dahi adeta uzaktan öpe koklaya derslerini sürdürdü. Öğretmenlerin hafta sonu tatil günlerinde dahi özveriyle sürdürdüğü çabasına öğrenci velileri de kayıtsız kalmadı. Öğrenci velisi Hüsniye Koç, Arife ve Yasemin öğretmenlere nasıl teşekkür edeceğini düşünürken bize ulaştı. Gerekli görselleri de aktarırken şunları kaydetti:

ELLERİ ÖPÜLESİ…

 

ogrenci-001.jpg

“Kızım Kader, Koç Ortaokulu’nda 7’nci sınıfa geçti. Pandemi döneminde uzaktan eğitim başladı, malum. Biliyorsunuz, durumu anlatmama gerek yok, içler acısı. Ama iki İngilizce öğretmeni var ki elleri öpülesi, gönüllü olarak hafta sonu günleri bile zomdan ders veriyorlar. Ders saatleri dışında bile çocuklarla ilgilenip onlara eğitim veriyorlar. Bunu çoğu özel okullar bile yapmıyor. Veliler olarak, böyle öğretmenlere çok ihtiyacımız var. İngilizce öğretmenlerimiz Arife Çiçek ve Yasemin Mert Kaya’ya, sizin aracılığınızla, bu şekilde teşekkür etmek isteriz.

ailesi.jpg

 

Ayrıca şahsım, eşim Ümit Koç, kızlarımız Duru Rojda ve Kader adına da teşekkür ederim.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.