CHP’yi kongreye Lütfü İlhan taşıyacak

CHP’yi kongreye Lütfü İlhan taşıyacak

CHP Çayırova’da Cihan Soyluçiçek ve yönetiminin istifasının ardından örgütü olağanüstü kongreye taşıyacak kayyum yönetim için başkanlığa Lütfü İlhan önerildi.

Cumhuriyet Halk Partisi – CHP Çayırova İlçe Örgütü’nde tabanın beklentisi oldu. Başkan Cihan Soyluçiçek’in sağlık problemleri nedeniyle istifasının ardından yönetimi de örgütün önünü açmak için komple istifa etmiş ve yönetim fiilen düşmüştü. Tabanın beklentisi Karamürsel, Derince ilçelerinde olduğu gibi kayyum yönetimle olağanüstü kongre olurken CHP İl Örgütü, genel merkeze kayyum yönetimde yer alacakları önerdi. Bir dönem CHP İl Yönetim Kurulu’nda da görev yapan Lütfü İlhan başkanlığındaki listede belediye meclisinin eski üyelerinden Mehmet Ali Kaplan ile birlikte Cafer Subaşı, Fahrettin Gökbudak ve Yücel Durak yer aldı. Geçici yönetim kuruluna önerilen isimlerin Merkez Yürütme Kurulu Toplantısı’nda onaylanmasının ardından 30 gün içinde kongreye gidilecek.

 

HENÜZ “ADAYIM” DİYEN OLMADI

2023 genel ve 2024 yerel seçimleri öncesi büyük önem taşıyan olağanüstü kongrenin süreci aslında Soyluçiçek’in istifasını takiben yönetim kurulunun istifasıyla fiilen başlamıştı. CHP Çayırova İlçe Örgütü’nde bazı kulislerde görüşmeler sürse dahi henüz resmen “Adayım” diyen olmadı. Soyluçiçek’in başkanlığa seçildiği son kongrenin diğer adayları Binali Eniş ve Suna Çınar ile birlikte 2014 yerel seçimleri öncesi kongrede Selahattin Kaya’ya karşı iki oyla kaybeden Oruç Gökbulak’ın bir kez daha şanslarına deneyeceklerine olasılık veriliyor.

 

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.