CHP’yi Darıca’da ihya ederiz

CHP’yi Darıca’da ihya ederiz

CHP Darıca İlçe Başkanlığı’na adaylığını görkemli bir toplantıyla açıklayan Ebru Tayanç, “Destek verirseniz CHP’yi Darıca’da ihya ederiz” dedi.

CHP Darıca İlçe Örgütü’nün 15 Aralık Pazar günü gerçekleşecek kongresine doğru CHP Darıca Kadın Kolları eski Başkanı Ebru Tayanç ilçe başkanlığına adaylığını görkemli bir toplantı ile açıkladı. Toplantıya eşi Bayram Tayanç, kızları Buse ve Büşra Tayanç ile birlikte katılıp partililerini selamlayan Ebru Tayanç sözlerine kısaca kendisini tanıtarak başladı. Siyasete 1987 yılında eski Milletvekili Hasan Fehmi Güneş’in yönlendirmesiyle CHP Eyüp Gençlik Kolları’nda başladığını belirten Tayanç o günden bu yana hep CHP içinde yer aldığını dile getirdi.
KADINLARA VE GENÇLERE GÜVENİYORUM
Ülke olarak zor bir dönemden geçtiğimizi hatırlatan Tayanç, “Ülkesini seven her vatandaş bu süreçte elini taşın altına koymalı. CHP Darıca İlçe Başkanı seçilirsem yapmayı düşündüğüm her proje, geleceğe yönelik bir projedir. Bu süreçte taşın altına bedenimi koyuyorum. Gelin ilçemizi hak ettiği yere hep birlikte taşıyalım. Beşik sallayan kadınlar Darıca’yı sallamaya geliyor. Öncelikle kadınlara ve gençlere güvenerek başkan adaylığımı açıklıyorum” diye konuştu. 
BARIŞ İÇİN GELECEĞİZ 
CHP Darıca Kadın Kolları Başkanlığı döneminde çektiklerini başkan seçildiğinde kadın kollarına ve gençlere çektirmeyeceğini kaydeden Tayanç, “CHP Darıca’ya kadın eli değmesi gerektiğini düşünüyorum. Destek verirseniz inanın CHP’yi Darıca’da ihya ederiz. Savaş için değil barış için geleceğiz” dedi. 
YOĞUN İLGİ 
Ebru Tayanç’ın adaylık açıklamasına CHP İl Başkan Yardımcısı Sabriye Şahin, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ve eski başkanı Sevim Korkmaz Pekyörür, Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım, Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Oya Akdeniz, Gebze İlçe eski Kadın Kolları Başkanı Birgül Belek, CHP Darıca İlçe eski başkanları Baykal Kaya ve Şinasi Serdar, Darıca Belediyesi Meclis Üyeleri, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 
SAYGI DUYARIM 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program CHP Darıca İlçe Başkanı Gürer Yıldırım’ın konuşmasıyla sürdü. Yıldırım, “İlçe başkanlığı çok zor ve onurlu bir görev. Cumhuriyetin son kalesi olan CHP’yi yıkmaya çalışan bir devlet gücü ile karşı karşıyayız. Buna karşın bazı arkadaşlar çıkıp emek koymak istiyorlarsa saygı duyarım. Ebru hanımda bu onurlu göreve talip oldu. Başarılar diliyorum” dedi.  
KADINLARIN ÖNÜNÜ AÇIN

İl Başkan Yardımcısı Sabriye Şahin konuşma yaparak, “Tüm kadın arkadaşlara destek için buradayız. Her seçimi kazandıran, her kapıyı açan kadın diyorlar ama bir yere aday olmaya geldiği zaman kadının yok diyorlar. Bu kadar çalışmalarda sizlere destek olurken sizler neden kadın adaylara destek olmuyorsunuz. Kadın şeffaftır, yöneticiliği kapsayıcı olarak yapar. Tüm ilçelerde kadın olmalı deniliyor. Ama kurultay delegelerinde herkes erkek delege verdi. Bundan sonra lütfen kadın arkadaşlarının önünü açın” diye konuştu.

POZİTİF AYRIMCILIK 

CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya ise şunları kaydetti: “Sokaklarda dolaşan kadın arkadaşlarımız ilçe başkanlığına adaylar. Her bir emek veren arkadaşımızın emeğine sağlık. Kadın biz diye yola çıkıyor. Partideki anlayışı da budur. Kadın arkadaşlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak adaylık açıklamalarına katılıyoruz. Seçimden sonra kim kazanırsa kazansın destek olmak gerekiyor.”
birarada-001.jpgdoldu-002.jpgkadinlar-005.jpgsevim-rozet.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.