CHP’ye jestle başladı. İkinci  “tartışmaya” Özlü körükle girdi

CHP’ye jestle başladı. İkinci “tartışmaya” Özlü körükle girdi

KBB Meclisi Kasım ayı ikinci oturumunda katip üyelerden AKP’li Fatmanur Çelik gelmeyince Büyükakın yerine CHP’den Pınar Naak’ı davet etti. Taşdemir ile tatlı, Özmural ile sert söz dalaşına girerken Yasin Özlü yangına körükle gitti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kasım ayı ikinci olağan toplantısı KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın CHP Grubu’na jestiyle başladı. Büyükakın’ın CHP’li Engin Taşdemir ile tatlı sert ve ardından yine CHP’li Ünal Ömrural ile sert söz dalaşı ile sürdü.

 

KARAOSMAOĞLU GEBZE’DE AKP’Lİ

BEĞENMEYİNCE ÖZLÜ’YÜ ATAMIŞTI

Bu esnada devreye Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü’nün Büyükakın’a rağmen Büyükakın’ı korurcasına sarf ettiği sözlerle hayli gerildi. Yasin Özlü öncesinde iki dönem AKP İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış; Karaosmanoğlu’nun KBB Başkanlığı döneminde AKP Gebze’den partili beğenmeyip Gebze Özel Kalem Müdürü olarak da tayin edilmişti.

SAADETLİ MECLİS ÜYESİNE

SENİ BİLE SATARIM” DEMİŞTİ

Saadet Partisi İl Başkanı Zafer Mutlu tarafından ekim ayı içinde yapılan basın açıklamasında Başiskele Belediyesi’nin SP’li bir belediye meclis üyesine, “Değerini bulursam seni bile satarım…”  ve “Yeni belediye başkan yardımcısını tanıyorum ya yeter” türü siyasi ahlakta yeri olmayan sözleri sarf ettiği gerekçesiyle sert dille eleştirilmişti:

https://www.gebzehaber.net/al-dilovasini-vur-basiskeleye-67477h.htm

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gerilim Yasin Özlü faktörüne karşın kıvamında kaldı.

CHP’LİLER DÜŞÜNÜRKEN

PINAR NAAK’I DAVET ETTİ

AKP’nin hayli fire verdiği KBB Meclisi kasım ayı ikinci toplantısına katılmayan meclis üyeleri arasında Çayırova’dan Fatmanur Çelik de yer aldı. Çelik partilisi Berna Abiş (Gölcük) ile birlikte iki katip üyeden biriydi. Büyükakın, Çelik’in yerine kimin geleceğini düşünürken CHP Grubu’na dönüp talepte bulundu. CHP’liler kimin geleceğini düşünürken de yine devreye girip Pınar Naak’a (Gölcük) aleni davette bulundu.

Toplantıda ilk tatlı sert gerilim Başkan Büyükakın ile CHP Grubu sözcüsü Engin Taşdemir arasında yaşandı. Büyükakın, Meclis’i borçlara dair bilgilendirirken tek faiz borçlarının Yuvacık Barajı’ndan kaynaklı olduğunu söyledi:

KIT KAYNAKLARI 40 ELEKTEN GEÇİRİYORUZ

“Altyapıyı önceliyoruz. Altyapısı olmayan üstyapıyı yapmama konusunda da ciddi bir kararlılık gösteriyoruz. Bu kentin kıt olan bütün kaynaklarını 40 elekten geçirip doğru harcıyoruz. Ve bütçemizde her geçen yıl güçleniyor. Önümüzdeki yılın bütçesini 208 milyon TL’lik kısmını da yapmış olduğumuz tasarruflar yoluyla kaynaklarla finanse edilecek. Borçlanma, vesaire gibi bir yola başvurulmayacak.

YUVACIK HARİÇ FAİZ GİDERİMİZ YOK

Vergi, sigorta primi gibi borçlarımızı bu yılın sonunda tamamen bitiriyoruz. Cari döneme dair borcumuz neredeyse 4-5 yıldır hiç yok. Ama geçmiş dönemden gelen borçların yapılandırılmasına başvurulmuştu. Onların da; vergi sigortayla ilgili her iki ayda bir zannediyorum 12 milyon TL ödüyorduk. Onları da bu yılın sonunda bitiriyoruz. Sadece Yuvacık’ın borcu kalıyor. Onun içinde yine faiz giderleri hesabında yüzde 10.65’lik bir yükleme yapılıyor. Bu da 362 milyon TL tutacak. Başka bir yere faiz giderimiz yok.”

 

Taşdemir, Büyükakın’ın bu tanımlamasını CHP dönemine eleştiri olarak algılayıp “Yuvacık Barajı konusunu kapattığınızı söylemiştiniz. Ben ne yapmak istediğinizin farkındayım. CHP dönemine bilinçli iğneleme yapıyorsunuz” diyerek tartışmayı başlattı: “

Kendiniz geçmiş 15 yıllık yatırımların boşa gittiğini ifade ettiniz. ‘Geçmiş dönemdeki yaklaşımı değiştiriyoruz’ dediniz. Sürekli iğneleyici şeyler yapıyorsunuz. Ben çoğu şeye değinmedim. Yuvacık konusunda söyleyecek sözümüz yok diye değil. Pandemi var, arkadaşları kapalı salonda bekletmeyim dedim. Kaldı ki dönemin belediye başkanı Sefa Sirmen de kamuoyuna açıklamasını yapmıştır. 18 yıldır siz yönetiyorsunuz. Burada sürekli öneriler getiriyoruz. Siz ‘Yuvacık Barajı’ diyorsunuz.”

BENİ DEĞİL KENDİNİ İFADE ET!

Taşdemir’in eleştirileni yanıt veren Büyükakın önce bir düzeltme ve uyarı ile başladı: “Ben, ‘Geçen 15 yıl heba oldu’ demedim. Benim yerime konuşma. Kendini ifade et. Yanıt hakkın olduğunu düşünüyorsan, daha söyleyeceklerin varsa buyur kürsüye, söyle.”

“İNEKLER OTLUYOR” DİYE YAZAN DA OLDU

Büyükakın şöyle devam etti: “Ben sabırla dinliyorum. ‘Cengiz Topel çürüyor’ dedin. Bir şey dedim mi? Önümüzdeki dönem kapasite olunca güçlendireceğiz. Bir tane iş yapmayın, söyledikçe söyleyin: ‘Cengiz Topel de Cengiz Topel…’ Bir zamanlar Sabiha Gökçen’de olduğu gibi Cengiz Topel içinde, ‘İnekler otluyor’ diye yazan gazete oldu.

BORCU BU DEDİM.

BAŞKA DA BİR ŞEY DEMEDİM

 

tahir-buyukakin-2.jpg

Hazır olduğunda uçak iner. İrrasyonel bir şekilde Cengiz Topel’den uçak kalksın diye sefer mi ekleyeyim? Şimdi burada bütçe görüşülürken Yuvacık Barajı’nın faiz giderlerini söylemeyeyim mi? Yuvacık Barajı’nın borcu bu, dedim. Başka da hiçbir şey demedim. Değerlendirmede bulunmadım… Eğer kırdıysam özür dilerim”

ÖZMURAL’DAN SAĞDUYU HAMLESİ

Öte yandan tartışmaya CHP’li aynı zamanda İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural da dahil olup gerek Sefa Sirmen gerekse İbrahim Karaosmanoğlu döneminde temel ihtiyaç olan suya yönelik etkili çalışmalar yapıldığını, her iki başkanın da çalışmalarından ötürü takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

YASİN ÖZLÜ… HER ZAMANKİ GİBİ!

Oturumda ikinci tartışma yine Tahir Büyükakın ile bu sefer Ünal Özmural arasında yaşandı. Büyükakın bu esnada ifadesini biraz daha sertleştirirken devreye Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü de üstelik Büyükakın’a rağmen, Büyükakın’ı “savunma” adına girdi. Özlü, Özmural’a atfen CHP’ye, “Onlar ancak palavracılık yapan”; Engin Taşdemir’e de “Gazeteye çıkmayı seven sensin. Hep bakıyorsun cep telefonundan manşetlere çıkmış mıyım diye” dedi.

SİZ NE YAPTINIZ

 

unal-ozmural-1.jpg

Geri dönüşüm konusunda başlayan tartışmada Özmural, Büyükşehir’in geri dönüşüm konusunda vizyonsuzluk yaşadığını öne sürdü. Büyükakın’ın sinirlendiği gözlenirken, “Geri dönüşümle ilgili çalışma yapılmadığını nereden biliyorsunuz? Kendi kendinize bir karar verip yargılıyorsunuz. Siz belediye başkan yardımcısısınız. Siz ne yaptınız bugüne kadar geri dönüşüm konusunda?” dedi.

KOMPOST TESİSİ İÇİN TOPRAK YOK

Öte yandan Özmural, kompost tesisi kurularak atıkların hayvansal gübre olarak kullanabileceğini de söyledi ancak Başkan Büyükakın bunun için tarım toprağına ihtiyaç olduğunu, Valiliği döneminde Bilecek’in elverişli arazisinden ötürü kompost tesisinin kurulduğunu ancak İzmit/Kocaeli için elverişli toprak olmadığını söyledi.

ADINI VERMEDİĞİ BÜYÜĞÜ ÖZLÜ’YE

“CHP PALAVRA SÖYLER” DİYE KONUŞMUŞ

 

yasin-ozlu---foto--merve-disli.jpg

Foto: Merve DİŞLİ/Kocaeli Barış 

Tartışmaya Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, “Siyasete ilk başladığım dönemler –adını vermediği- bir büyüğüm, ‘Sen CHP’ye bakma onlar anca palavracılık yapar. Öyle palavra söylerler ki doğruyu o kadar iyi anlatamazsın. Kabul ettiremezsin’ demişti. İşte o hesap” şeklinde cümleler kurarak görüş ve düşüncelerini teşhir etti.

GAZETEYE Mİ ÇIKMAK İSTİYOR

BENİM YAPTIĞIMA MI BAKIYORSUN

 

fatma-kaplan-hurriyet-ve-engin.jpg

Yasin Özlü, Engin Taşdemir’e de gazetelerdeki haberleri üzerinden yüklenince Taşdemir, Özlü’ye, “Gazeteye mi çıkmak istiyorsun. Şu raporu hazırlamak için 10 gündür hazırlanıyoruz. Adamların dediği şeye bak. Sen benim ne yaptığıma mı bakıyorsun” dedi.

Özlü’ye meclis salonundaki diğer partili büyükleri müdahil olunca Büyükşehir Meclisi yine seviyeli ve nitelikli tartışmalarıyla devam edip tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.