CHP’nin Beyannamesi Türkiye'nin önünü açar

CHP’nin Beyannamesi Türkiye'nin önünü açar

CHP’nin eski il yöneticisi ve Kocaeli Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası eski yöneticilerinden Sait Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi'nin Türkiye’nin önünü açacağına inandığını söyledi.

CHP’nin eski il yöneticisi ve Kocaeli Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası eski yöneticilerinden Sait Aydın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi'nin Türkiye’nin önünü açacağına inandığını söyledi.
Sait Aydın, İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nde yeni Anayasa ile güçlendirilmiş demokratik parlamenter sisteme geçilmesinin vurgulandığını belirterek, “Ülkemiz şuanda demokrasi başta olmak üzere birçok konuda sıkıntılar yaşıyor.  Ekonominin kötü olması, toplumsal gelir dağılımındaki derinleşen uçurum, düşünce özgürlüğü, insan hak ve özgürlüklerinin önündeki engeller ülkemiz adına çok büyük sorunlar.
SORUNLARA ÇÖZÜM NİTELİĞİNDE
CHP’nin İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi ülkemizde ki giderek derinleşen ve çözümsüzlüğe itilen bu sorunlara çözüm olacak nitelikte.
Güçlü Demokratik Parlamenter Sistem için öncelikle geniş bir toplumsal mutabakat sağlanacak, her türlü vesayetten uzak, darbe hukukundan arınmış, gücünü milletten alan yeni bir Anayasa düşüncesi bile Türkiye’nin her manada önünü açacaktır. 
PRATİKTE HAYATA GEÇİRİLİRSE ÇOK ŞEY DEĞİŞECEK
Eğer bu beyanname pratikte uygulanırsa toplumsal barış ve huzur sağlanır, devlette liyakat ön planda olur, güçlendirilmiş parlamenter sistem yeniden  güçlü bir şekilde yerini alır, seçim yasaları değişerek millet kendi vekilini seçer, yapboz haline getirilen eğitim sistemi Cumhuriyetin ve demokrasinin temel prensiplerine uygun olarak yeniden hayata geçirilir.
CHP’nin İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi'nin desteklenmesi ve hayata geçirilmesi konusunda da  herkesin taşın altına elini koyması gerektiğine inanıyorum”dedi.

*Cengiz  Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.