CHP’lilerin sorunları dinledi

CHP’lilerin sorunları dinledi

Gebze Ticaret Odası’nı ziyaret eden TBMM Meclis Başkanvekili Haydar Akar, sanayide yaşanan doğalgaz başta olmak diğer sorunlarla ilgili olarak notlar aldı.

TBMM Meclis Başkanvekili Haydar Akar dün Gebze Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Akar’a CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekilli Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP Kocaeli İl Eğitim Sekreteri Hikmet Koçoğlu, CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın ve CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan eşlik etti. Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan TBMM Meclis Başkanvekili Haydar Akar ve beraberindekiler daha sonra toplantı salonuna geçti

 

“10 OSB’Yİ BARINDIRIYORUZ”

Toplantı salonunda ilk olarak Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaparak, “TBMM Meclis Başkanvekili Sayın Haydar Akar ve beraberindeki heyeti odamızı ağırlamaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Gebze’de bulunan OSB’lerin toplam doğalgaz kullanımı 49 milyon metreküp.  Gebze Organize Sanayi Bölgesi geçen yıl 11 milyar dolarlık bir ihracat yaptı. Ne kadar ilçede olsak 10 OSB’yi barındırıyoruz. İlçe bazında teşviklerin verilmesini istiyoruz. Gelişmiş ilçeler var illerin önüne geçen. Bölgemizdeki elektrik tüketimi 698 milyon kW saat. Ancak bugünlerde elektrik kesintisi var” dedi.

 

“İLGİLİ YERLERE İLETECEĞİZ”

Nail Çiler’in ardından konuşan TBMM Meclis Başkanvekili Haydar Akar, “Gebze bizim için kıymetli bir yer. Gebze’ye her zaman sahip çıkarak sorunlarıyla ilgilendik. Sabah Gebze Teknik Üniversitesi rektörünü ziyaret ettim. Gebze bölgesinde bir üniversite kurulacaksa bu Gebze’nin toplumsal gelişimine, yaşam koşullarının gelişimine katkısı olması gerekir. Gebze’ye ikinci bir üniversite istedik. Ama GYTE’nin üniversite kurulmasını istemedik. Gebze’nin Muallimköy tarafından özel bir üniversite olması gerekirdi. Bu özel üniversite derken devletin kuracağı ve dünyada sayılı üniversitelerden biri olmalı idi. Doğalgaz başta olmak üzere elektrik kesintileriyle ilgili olarak yaşanan sıkıntıları da not aldık. Bu sorunları gerekli ve ilgili yerlere ileteceğiz” dedi.

 

chp-2-003.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.