CHP’liler Halil Konakçı’yı protesto etti

CHP’liler Halil Konakçı’yı protesto etti

CHP Darıca İlçe Başkanlığı, Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak getirilen Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı protesto etti.

Darıca Belediyesi tarafından önceki akşam Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa konuşmacı olarak Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakçı getirildi. CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve CHP’li meclis üyelerinin Halil Konakçı’nın programının iptal edilmesi yönündeki talebi belediye tarafından kabul edilmedi. Bunun üzerine CHP’liler Adnan Menderes Kültür Merkezi’nin önüne giderek Halil Konakçı protesto ettiler. Adnan Menderes Kültür Merkezi önünde gerçekleşen basın açıklamasına CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, ilçe kadın kolları başkanı Hilmiye Selçuk, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, ilçe kadın kolları başkanı Yaşa Erdoğan, CHP Darıca Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda CHP’li ile vatandaşlar katıldı.

 

“İPTAL EDİLMESİNİ TALEP ETTİK”

Basın açıklaması öncesi bir konuşma yapan CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, “Bugün gerçekleşen belediye meclis toplantısında gündeme getirdiğimiz ve bu akşam burada konuşmacı olarak çağrılan kişiyle ilgili belediye meclis üyelerimiz aracılığıyla bu etkişnliğin iptal edilmesi noktasında talepte bulunduk. Ancak talebimiz belediye başkanı ve meclis üyeleri tarafından reddedildi. Söylem ve uyarılarımıza rağmen etkinliği iptal etmeyeceğini belirttiler. Bizler de meclis üyelerimiz ve partililerimizle birlikte bugün burada gerçekleştirilen etkinliği protesto edeceğimizi ve basın açıklaması yapacağımızı ifade ettik.

 

“HAKARETLERİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Bu akşam içeride konuşacak olan konuşmacının Türkiye Cumhuriyet’ine, Atatürk’e, bu ülkenin devrimlerine, laikliğe ve bu ülkede yaşayan yurttaşların tamamına özellikle kadınlarımıza ve gençlerimize yaptığı hakaretleri asla kabul etmiyoruz. Bu nedenle bu akşam buradayız. Yapılan hakaretin ve söylenen sözlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hiçbirine yakıştırmadığımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Burada gerçekleştireceğimiz basın açıklamamıza kadın kolları başkanımız Hilmiye Selçuk yapacaktır. Katılımlarınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

“KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR”

CHP’li Gökhan Aktaş’ın ardından CHP Darıca İlçe Kadın Kolları Başkanı Hilmiye Selçuk basın açıklamasında bulunarak, “Bu akşam Darıca Belediyesi meclisinde meclis üyelerimiz tarafından gündeme getirilen ve iptal edilmesini istediğimiz etkinlikte konuşmacı olarak getirilen sözde imam Ankara Melike Hatun Camii İmamı olarak bilinen ve sosyal medyada yaptığı konuşmalarda cumhuriyetimize, laikliğe ve biz kadınlara karşı kullandığı çirkin ve bir din adamına yakışmayan beyanları olan bu kişinin burada konuşturulmamasını talep ettik. Ancak bu zihniyetten beslenen yetkililer bu uyarımızı dikkate almadı. Ülkemizin temelini oluşturan cumhuriyet sistemi ile kavgası olan Atatürk’e ve bu ülkenin kurucu değerlerine karşı kin besleyen bu kimlerin bizim tarafından asla kabul edilmesi mümkün değildir.

 

“BIYIK SÖZLERİ TASVİP EDİYOR”

Yüce dinimiz İslam’ın gölgesine sığınarak toplumda, kin, nefret tohumu ekenlere geçit yok. Ülkemizde yaşayan kadın cinayetlerinin sebebi işte tam bu zihniyettir. Hemen her gün bu tür beyanlara yenisi ekleyen sözde imam Halil Konakçı’ların varlığı maalesef ülkemizi yöneten zihniyettir. Bizler ne ülkemizi ne kadınlarımızı bu çağ dışı zihniyete teslim etmeyeceğiz. Yüz yıl önce elde ettiğimiz haklarımızın birkaç kendini bilmeze teslim etmeyeceğiz. Bizleri toplumun ikinci sınıf ve bizleri tarif ederken kasaplardaki et parçaları gibi gören bu zihniyetin Darıca’da asla yeri yoktur. Belediye başkanı Muzaffer Bıyık’ın bu duruma sessiz kalması sözde imamın kustuğu bu lafları tasvip etmesi anlamına geliyor. Bugün ülkemizin ihtiyacı olan birlik ve beraberlik içerisinde yaşama koşullarının sağlanmasıdır” dedi. 

 

 

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum