CHP'li vekillere Gezi soruşturması

CHP'li vekillere Gezi soruşturması

Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerinekatılan 5 CHP’li milletvekili için soruşturma açıldı. Ankara’daki Gezi eylemlerinde polisin göstericilere müdahalesini...

Ankara’daki Gezi Parkı eylemlerinekatılan 5 CHP’li milletvekili için soruşturma açıldı.

 

Ankara’daki Gezi eylemlerinde polisin göstericilere müdahalesini önlemek için oturma eylemine katılan CHP’li milletvekilleri ve Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Vatan gazetesinin haberine göre; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün hazırladığı fezleke doğrultusunda Gezi Parkı gösterileri kapsamında Kennedy Caddesi’nde düzenlenen eyleme polisin müdahale etmesini önlemek için oturma eylemine katılan CHP’li milletvekilleri ve Yargı Sen Başkanı, Çankırı Hakimi Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında soruşturma açtı.

Ankara’daki Gezi eylemlerinin yoğunlaştığı ve her gece polis müdahale ettiği Kennedy Caddesi’nde 15 Haziran akşamı yapılan eyleme o tarihte CHP Grup Başkanvekili olan Emine Ülker Tarhan ile milletvekilleri Nur Serter, Aylin Nazlıaka, İdris Yıldız, İzzet Çetin ve Yargı Sen Başkanı Eminağaoğlu gelerek polisin müdahalesini engellemeye çalıştı. Göstericilerle TOMA’ların ötüründe oturan ve polis müdürleri ile müdahale edilmemesi için görüşen vekiller ve Eminağaoğlu gecenin olay çıkmadan bitmesini sağladı. Ancak Ankara Emniyeti, CHP’li vekiller ve Eminağaoğlu hakkında suç duyurusunda bulunarak hazırladığı fezlekeyi Başsavcılığa gönderdi. Olayın üzerinden 40 gün geçtikten sonra savcılığa gönderilen fezlekede CHP’li vekiller ve Eminağaoğlu’-nun sayıları 600’ü bulan göstericiler arasında yer aldığı ve caddeyi araç trafiğine kapattığı belirtildi. Fezlekede vekillerin eylemcilerle “kol kola yere oturduğu” vurgulandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.