CHP’li vekiller, Sanayi Bakanını göreve çağırdılar

CHP’li vekiller, Sanayi Bakanını göreve çağırdılar

 CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan, Feniş fabrikasındaki işçileri ziyaret etti. Vekiller işçilere direnişlerine devam etmelerini...

 

CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan, Feniş fabrikasındaki işçileri ziyaret etti. Vekiller işçilere direnişlerine devam etmelerini ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ü yaşanan durum karşısında göreve davet ettiler.

 

 

CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Mehmet Hilal Kaplan ve CHP Gebze, Çayırova ilçe başkanları ve partililerle dün Feniş Fabrikası’ndaki işçileri ziyaret etti. Ziyarette birer konuşma yapan CHP’li vekiller yaşanan durum karşısında hükümet yetkililerinin sorumlu olduğunu belirttiler. Vekil Kaplan, “AKP hükümeti döneminde taşeronlaşmanın artığını görüyoruz. Sizlerin içinden biri olarak yaşadığınız bu sorunu gerek TBMM’de gerek kürsüde ve gittiğim her yerde gündeme getireceğimi bilmenizi isterim” şeklinde konuştu. 

 

HÜKÜMET YETKİLİLERİ GEREKENİ YAPMALI

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise yaptığı konuşmada iktidar partisinden kimsenin fabrikaya gelmemesini eleştirerek, “Hükümet burada çalışan bu kadar işçinin ve ailesinin durumunu düşerek hareket etmelidir. Fabrikayı TMSF ile birlikte el koyarak burayı başka bir firmaya satarak buranın üretime devam etmesini sağlamalıdır. Kocaeli milletvekili ve sanayi bakanı olan Nihat Ergün’ün yaşanan bu durumla ilgili üzerine düşeni yapması gerekir. Burada yaşanan durumu sadece işvereni suçlayarak üstesinden gelemeyiz” dedi. 

 

SİZLERİN YANINIZDAYIZ

CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ise yaptığı konuşmada, parti olarak sürekli işçilerin yanlarında olduklarını belirterek, “Sizlerin yaşadığı durumu başta yerel basın ve ulusal basında gündeme getirmek için çabalarımız devam edecektir. Önceki hafta Vekilimiz Hurşit Güneş sizleri ziyarete gelmişti. Bugün yine Kocaeli vekillerimiz sizlerin sorunlarını dinlemek üzere buraya geldi. Yaşadığınız bu soruna çözüm bulunulması anlamında elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.