CHP’li Tarhan PTT’nin aldığı ek ücretleri sordu

CHP’li Tarhan PTT’nin aldığı ek ücretleri sordu

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan PTT şubelerinde fatura tahsilat işlemleri sırasında alınan ücretler ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Fatura tahsilat işlemleri, ilgili kuruluşlar ve bankaların yanı sıra PTT şubeleri aracılığıyla da gerçekleştirilebiliyor. Ancak vatandaşlar son günlerde PTT şubelerinde fatura ödemeleri sırasında alınan ücret nedeniyle şikâyetçi. Konuyu TBMM gündemine taşıyan Tarhan, “PTT’nin web sayfasında fatura tahsilat işlemlerinde ilave ücret alınmayacak denmesine rağmen ücret alınıyor. Vatandaşlar yıllardır fatura ödeme işlemlerini PTT’ler üzerinden ücretsiz gerçekleştirirken neden bugün ücret alınmaktadır? Zaten faturalar vergiler ve zamlar nedeniyle kabarık geliyor, bir de işlem bedeli adı altında ek ücret alınması doğru değildir” dedi.

“BU FARKLILIĞIN NEDENİ NEDİR?”

Tarhan, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Elektrik faturasından ilave ücret alınmazken su ve doğalgaz faturalarından alınmaktadır. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na sormak istiyorum, bu farklılığın nedeni nedir? Elektrik faturasından ücret alınmıyorsa diğer faturalardan da alınmamalıdır. Milyonlarca kişi faturalarını hala PTT şubeleri aracılığıyla ödüyor. Vatandaş bankaların aldığı işlem ücretlerinden kaçıp PTT üzerinden ödemelerini gerçekleştiriyor.  Vatandaşa fatura ödemelerinde kolaylık sağlanmalı ve PTT üzerinden yapılan işlemlerde ek ücret alınmamalıdır” diye belirtti.

 

manset-(2)-038.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.