CHP’li Tarhan, “Gebze’nin köyleri sahipsiz mi?”

CHP’li Tarhan, “Gebze’nin köyleri sahipsiz mi?”

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze’nin Mudarlı, Ovacık, Kadıllı ve Cuma köylerini ziyaret ederek köylülerin sorun ve sıkıntılarını dinledi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Gebze Belediye Meclis Üyeleri Şahin Yılmazel ve Sinan Çeper ile Gebze’nin Mudarlı, Ovacık, Kadıllı ve Cuma köylerini ziyaret etti. Halkın sorunlarını dinleyen Tarhan ve beraberindekiler, CHP’nin iktidarında uygulanacak politikaları ve halkın sorunlarına çözüm için projelerini anlattı. Tarhan ziyaretlerindeki tespitlerini ise “Gebze il olmaya aday, Kocaeli ile İstanbul arasında iki şehrin bağlantı noktasında bulunan, sanayimizin de yoğun olduğu bir ilçemiz. Ancak iktidarın da son dönemde il olmaya aday gösterdiği Gebzemizin köyleri ne yazık ki sahipsiz. Mudarlı, Ovacık, Kadıllı ve Cuma köylerimizi ziyaret ettiğimizde de ne yazık ki daha önce Tepemanayır, Ahatlı, Hatipler, Duraklı, Kargalı, Elbizler ve Yağcılar köylerini ziyaretlerimizden farklı bir tespitte bulunamadık. Vatandaşımızın şikayetleri aynı noktada toplanıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Gebze Belediyesinin bu köylerimize ulaştırması gereken hizmetleri alamadıklarını söylüyorlar. Su, kanalizasyon, ulaşım gibi bir yerel yönetimin hizmet vermesi gereken her alanda problem yaşanıyor. Köylerimiz iletişimde de sorunlar yaşıyor. Türk Telekom alt yapısı kötü. Internet ve telefonlarında sorun yaşayan köy halkı, internet olsa elektrik yok diyerek SEDAŞ’ın hizmetlerine de gerektiği gibi ulaşamadıklarının altını çiziyor” diyerek özetledi.

 

“KIRSAL MAHALLEYE DÖNÜŞÜM ACİLEN SAĞLANMALI”

Bölgedeki köylerin daha iyi hizmet alabilmesini teminen Belediye Meclisinin acilen toplanarak kırsal mahalle ilan edilmek üzere değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Tarhan, “Burada bölge halkı yerel yönetimlerden hizmet bekliyor. Ancak daha önce köy statüsünde olup yerel yönetimler yasası değişikliği ile mahalle statüsüne döndürülen bu yerleşim yerlerimizde halkımız mahallelerine kırsal mahalle statüsü verilmesini talep ediyor” dedi.  Tarhan, “Bölge halkı kamulaştırılma yoluyla ellerinden alınan gayrimenkullerinin 3.şahıslara kiralanmasından da yoğun olarak şikayetlerini dile getirdi. Kamu yararına diyerek yapılan kamulaştırmada 3.şahıslara kiralama yapılmasında ‘kamunun yararı nerededir? diye sormak istiyorum’ diyerek bölgede amacına uygun olarak yapılmayan kamulaştırmaları da eleştirdi. 

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.