CHP’li Soyluçiçek’ten Dünya Barış Günü mesajı

CHP’li Soyluçiçek’ten Dünya Barış Günü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, 21 Eylül Dünya Barış günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

CHP’li Cihan Soyluçiçek mesajında, “Bilginin ve teknolojinin hızla yaygınlaştığı, demokrasinin giderek önem kazandığı dünyamızda, insanların huzur, güven ve mutluluk içinde yaşamasının temel koşulu, barış ve dostluk ortamının sürekliliğini sağlamaktır. Bu nedenle Dünyamızın geleceği için en anlamlı günlerden biri de 21 Eylül Dünya Barış Günü’dür. Türkiye, Atatürk`ün ortaya koyduğu ve tüm milletimizce de benimsenen ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesini, temel ve vazgeçilmez bir ilke olarak, her platformda savunmuş ve bu barışçı tutumuyla, dünya ülkelerine de örnek olmuştur.

 

“KUCAK AÇMAYA DAVET EDİYORUZ”

Barış ve demokrasi birbirleriyle ayrılmaz bir bütündür. Barış olmadan demokrasi, demokrasi olmadan da barış olmaz. Bu nedenle, barış ve istikrar ortamını bozucu bölgesel anlaşmazlıkların, şiddet ve terör hareketlerinin önlenmesi, açlıkla mücadele, çevre sorunlarına çözüm bulma gibi konularda herkesin, üzerine düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle Dünya Barış Günü`nü kutluyor, mutluluk, huzur, sevgi, hoşgörü, kardeşlik ve evrensel barışa hep beraber kucak açmaya davet ediyoruz” dedi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.