CHP’li Sarıtoprak, öğrenciler için önerge verdi

CHP’li Sarıtoprak, öğrenciler için önerge verdi

Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak, Darıca’da ikamet eden ancak şehir dışında üniversite okuyan öğrencilerin genel seçimlerde oy kullanmaları için geliş-gidiş yol masrafının karşılanması için önerge verdi.

Darıca Belediyesi şubat ayı olağan meclis toplantısı Rüstem Metin Yurttaş Kültür Merkezi’nde Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında 6 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından CHP Grubunun önergeleri ele alındı. Darıca Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özkan Sarıtoprak’ın ‘Darıca’da ikamet edip oy kullanmak için şehir dışında üniversitede okuyan öğrencilerin genel seçimde belediyeye başvurmaları durumunda geliş ve gidiş yol masrafının karşılanması’ yönünde önerge verdi.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE FATURA DESTEĞİ

Sarıtoprak’ın önergesini cevaplayan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, ikameti Darıca’da olup başka şehirlerde üniversitelerde okuyan öğrencilerin Darıca’da oy kullanabilmeleri için yol ücreti konusunda destek olacaklarını söyledi. Yine Sarıtoprak, kış aylarında doğalgaz faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahibi vatandaşlara kaymakamlık ve belediye ile birlikte Şubat ve mart aylarında talep etmeleri durumunda aylık bin TL verilmesi konusunda önerge verdi. Önergeye cevap veren Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, belediye olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardımlaşma bünyesinde yardım yaptıklarını 2023 yılı için konuyla ilgili 20 Milyon TL bütçe ayırdıklarını belirterek ihtiyaç sahiplerine destek olmanın vicdani bir görev olduğunu ifade etti.

Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.