CHP’li meclis üyeleri sorunları gündeme getirdi

CHP’li meclis üyeleri sorunları gündeme getirdi

CHP Çayırova Belediyesi Meclis Grubu meclis toplantısında vatandaşların şikâyet ve beklentileriyle ilgili belediye başkanına soru önergeleri verdi.

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin başkanlığında kültür salonunda yapılan toplantıda, gündemde yer alan maddeler görüşüldü. Yoklama ve bir önceki aya ait karar özetlerinin oylanarak kabul edilmesiyle başlayan toplantıda CHP Meclis Grubu olarak söz alan CHP Çayırova Belediyesi Meclis Üyesi Halis Koç, “Şekerpınar’da Turgut Özal köprüsü kazı çalışmaları sırasında yaklaşık 3 ay önce internet kabloları koptuğu bilgisi bizlere geldi. Ne yazık ki üzerinden 3 ay geçmesine rağmen gerek PTT gerekse Türk Telekom soruna kulak tıkamıştır. Köprüye çıkmadan sol kısımda kalan özellikle Dila, Yeşim, Ramazan ve Fulya sokakları üzerindeki konutlar ve iş yerleri ile Turgut Özal Caddesi 41 numaradan sonrası olan bina ve evlerde de 3 aydır internet yok.

“İKİNCİ SINIF GİBİ HİSSEDİYORLAR”

Sayın Başkanın Türk Telekom yetkilileri ile görüşerek soruna acil çözüm için çaba sarf etmesini bekliyoruz. Yine Şekerpınar’da 4.kez el değiştiren Sosyal tesisin belediyemiz tarafından işletilerek temiz sıcak ve ucuz maliyetlerle vatandaşa hizmet odaklı olması yönünde Şekerpınar yurttaşlarının kaymakamlık çalışanlarının ısrarlı talepleridir. Defalarca söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Emek Mahallesi’nde 54.sokakta bir aracın sokak kedisini ezmesi sonucu sokak sakinlerinden kendileri ile görüşülerek sokağın uygun yerine set yapılması talepleri var. Yine birçok mahallemizde olmasına rağmen Emek ve İnönü mahallemizde prestijli caddelerin olmaması mahalleli kendi ilçelerinde ikinci sınıf vatandaş gibi kendilerini hissetmektedirler.

“VATANDAŞLARIMIZ MAĞDURİYET YAŞIYORLAR”

Bu sebeple Emek mahallemizde Osman, Ragıp Demirkol, Veysel Karani Caddeleri ile İnönü Mahallemizde Muammer Aksoy Caddelerinin, parke, kaldırımlar ve aydınlatmalarıyla prestijli caddelerden biri haline getirilmesi için Belediyemizce Kocaeli Büyükşehir gerekli talep yazısının acil olarak gönderilmeli. Özgürlük Mahallesi’nde Erişler Meydanı’nda şelale tarafında halk otobüsü durağı yok, özellikle kışa girdiğimiz bu günlerde yağmurdan ve kardan vatandaşlarımız mağduriyet yaşıyorlar. Bu sorunun çözümü içinde Büyükşehirde ilgili birimle istişare edilmesini bekliyoruz. İnönü Mahallemizde Muhlis Akarsu parkı civarı 4 yol ağzında göbek var, trafiğin düzenli akışı için buraya kavşak çalışması yapılması ve aydınlatmalarının iyileştirilmesi talepleri var.

“ARIZALARA MÜDAHALEDE GEÇ KALINIYOR”

Yine İnönü Mahallesi’nde 135 sokaktaki yeni kurulan açık pazarda sebze fiyatlarının ve özellikle balık fiyatlarının ilçemizdeki diğer kapalı pazarlara göre daha kalitesiz ve daha pahalı.  Bu sebeple pazarcılar oda yönetimiyle konunun görüşülmesi ve aradaki fiyat farkı için gerekli çabanın ve denetimin sıklaştırılması mahallelinin talebidir. Birçok yurttaşımız SEDAŞ’ta sıkıntı fazla, arızalara müdahalede geç kalınıyor. Muhtarlarımız mahallelerinde vefat eden yurttaşlara taziye için kendilerine mesaj iletilmesini bir kez daha talep ettiler.

Örneğin; Kocaeli Büyükşehir İSU aynı AKP belediyesi biz meclis üyelerine İSU çalışanlarında veya yakınları için vefatı halinde taziye için bizlere mesaj çekiyorlar. Sanırım hukuk önünde herhangi bir suç işlemiyorlar, aksine insani görevlerini yerine getiriyorlar. Aynı hassasiyeti defalarca bu kürsüde söylememize rağmen yine tekrarlıyoruz” dedi.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.