CHP’li Kaplan Gebze Belediyesi’ne yüklendi: Bu kadar mı acizsiniz?”

CHP’li Kaplan Gebze Belediyesi’ne yüklendi: Bu kadar mı acizsiniz?”

  CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze Belediyesi’nin yeni hayvan pazarının Gebze adına utanç verici olduğunu belirterek, “Hayvan...

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze Belediyesi’nin yeni hayvan pazarının Gebze adına utanç verici olduğunu belirterek, “Hayvan satıcılarından 1 milyon lira toplayacaksınız ancak hiç hizmet vermeyeceksiniz, bu kadar mı acizsiniz?” dedi.

 

Dün hayvan pazarını gezerek incelemelerde bulunan ve kurban satıcılarının sorunlarını dinleyen Milletvekili Kaplan, “Gebze Belediyesi, 9x10 metre alana sahip çadır alanı için kurban satıcılarından 20 günlük kira için 2 bin 500’er lira para alıyor. 400 çadırdan elde edilen gelir, 1 milyon lira. Benim merak ettiğim, Bin 500 kişinin günlük faaliyet gösterdiği bir alanda Gebze Belediyesi neden hiç hizmet vermiyor? Hizmet adı altında 2 adet konteynır tuvalet ve 4 adet konteynır duş kabini konulmuş. Eski, dökük ve hijyenik olmayan tuvalet ve duş kabinlerinin insan sağlığına zararlı olduğunu söyleyebilirim. Öte yandan, buradaki insanların ibadet ihtiyacı için basık ve küçük bir çadır yapmış olmaları Gebze adına utanç vericidir. 20 günde 1 milyon lira para kazanıyorsan, 20-50 bin lira harcasan hem duş, hem tuvalet hem de insanların ibadetlerini rahatlıkla yapacağı bir çadır oluşturabilirsin. Bu kadar aciz misiniz?” şeklinde konuştu.

 

SADECE PARA KAZANMAYI DÜŞÜNÜYORLAR

 

Milletvekili Kaplan, Gebze’de kalıcı ve modern bir hayvan pazarı ve kesimhanenin bulunmamasını da eleştirerek, “20 yıldır iktidardalar ancak ne yazık ki Gebze’de kalıcı, altyapısı bitmiş, su ve elektriği sağlanmış, modern kesimhanesiyle hizmet veren bir kurban pazarı kuramamışlar. Geçtiğimiz yıl hizmet veren Kirazpınar ve Mevlana Mahallesi’ndeki kurban satış yerleri gibi yeni kurban pazarı da aynı sorunları barındırıyor” diye konuştu.

Kaplan şöyle devam etti:”Gebze’den yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta bulunan yeni hayvan pazarı ulaşım yönünden de sıkıntılı. Yol üzerinde bir tane tabela yok, bir tane belediye otobüsü ve toplu taşıma yok. İnsanlar buraya nasıl ulaşacaklar? Çadırlar arasındaki geçiş yolu da toprak. Eğer yağmur yağarsa çamur olacak ve insanlar mağdur olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.