CHP’li Kaplan, ‘Feniş işçilerinin yanındayım’

CHP’li Kaplan, ‘Feniş işçilerinin yanındayım’

  CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebzede faaliyet gösteren Feniş Alüminyum A.Ş.’de üretimin durması ve işçilerin fabrika bahçesinde...

 

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebzede faaliyet gösteren Feniş Alüminyum A.Ş.’de üretimin durması ve işçilerin fabrika bahçesinde bekleyişe geçmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Feniş Alüminyum’da yaşananlardan işvereni ve AKP hükümetini sorumlu tutan Milletvekili Kaplan, “Bir zamanlar Gebze ve Türkiye’nin önemli işletmelerinin başında gelen Feniş Alüminyum, son dönemde yaşanan ekonomik kriz sonucu üretimini durdurmak zorunda kaldığını ifade etti. 420 çalışan sokağa terk edildi. Aileleriyle birlikte, 1000-1500 kişinin ekmeğiyle oynanılıyor. Suçlu kim? Birincisi işveren yöneticileri, ikincisi de AKP hükümetidir. Feniş Alüminyum çalışanları ve aileleri ise suçsuz ve bu sıkıntıyı çekecek olan kesimdir” diye konuştu. Bu sorunun çözümü için yetkilileri göreve çağıran Milletvekili Kaplan, “3 aydır aylık alamayan, dün itibariyle işsiz olup olmadıkları ve akibetlerinin ne olduğu belli olmayan, tazminat verilip verilmeyeceği belli olmayan bu işçilere kim yardım edecek? Yetkilileri bu sorunu çözmek için göreve davet ediyorum” dedi.

 

BU MU SANAYİCİYE DESTEK?

 

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, açıklamasına şöyle devam etti:”AKP hükümeti ekonominin iyi gittiğini her alanda sanayiciye destek verdiğini böbürlenerek ifade ediyor. IMF’ye borcu sildik dediler. Size bir bilgi vermek isterim. Dış borç toplamı 340 milyar TL, bunun 230’u özel sektörün borcudur. Başka bir bilgi daha vermek istiyorum. Şirketlerin kredi borcu 2012 yılında 56,20 milyar TL, 2013 yılında ise 669 milyar TL’dir. Ekonomiyi idare eden AKP’ye soruyorum, bu mu sanayiciye destek? Sanayiciyi özel sektörü plansız, denetimsiz ve kontrolsüz borç batağına bırakırsanız olacağı bu. Onun içindir ki Feniş’te yaşanan ve yaşanacak sıkıntının tek sorumlusu AKP hükümetidir.” Milletvekili Kaplan, Feniş çalışanlarının bu sıkıntılı günlerinde yanında olacağını ve davayı takip edeceğini de belirterek, bugün itibariyle parti görevi kapsamında bir heyetle birlikte Hakkari, Şırnak ve Mardin’e gideceğini, döndüğünde ise işçileri ziyaret edeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.