CHP’li kadınlar atıkları  ekonomiyle kazandırıyor

CHP’li kadınlar atıkları ekonomiyle kazandırıyor

Oya Akdeniz başkanlığındaki CHP Darıca Kadın Kolları sıra dışı bir çalışmaya imza attı. Emek Mahallesi’ndeki mahalle örgütünü atölyeye dönüştürüp her tür atığı ekonomiye kazandırıyorlar.

CHP Darıca Kadın Kolları, Emek Mahallesi’ndeki CHP Darıca Emek Mahallesi Örgütü’nü atölyeye dönüştürdü. Burada evlerde, işyerlerinde kullanılmayan her türlü atık, ürüne dönüştürülüyor. Eylül ayında yapılması planlanan bir sergiyle buradaki üretim, gelire dönüştürülecek. Hem CHP Darıca Kadın Kolları’na hem de üretimde bulunan kadınlara ekonomik katkı sağlanacak.
HEP AKLIMIZDAYDI
CHP Darıca Kadın Kolları Başkanı Oya Akdeniz bu tür bir çalışmanın aslında hep akıllarında olduğunu ancak seçim gündeminden ötürü farklı çalışmalara bir türlü yönlenemediklerini söyledi. Başkan Akdeniz, “CHP Darıca Kadın Kolları olarak, ‘Farklı ne yapabiliriz’ diye bir düşünce içine girdik. Kadınlarımız her konuda çok becerikliler. Kadınların ellerinden ne gelirse yapabileceği üzerinden böyle bir düşünce ve atölye ortaya çıktı” dedi.
DEĞERLENDİRİYORUZ
Bir ay önce başladıkları çalışmada yer olarak hem ulaşım kolaylığı hem de fiziki yeterlilikten ötürü Emek Mahallesi Örgütü’nün yerini tercih ettiklerini kaydeden Başkan Akdeniz, “Elimizde olan ve kullanmadığımız çorap, perde, yün, incik boncuk, düğme, kavanoz, aklınıza gelebilecek her türlü atık malzemeyi değerlendiriyoruz. Bu atıklar bir şekilde ürüne dönüşüyor. Kadınlarımız örgü örüyorlar. Bebek patikleri, yelekler yapıyorlar” dedi.
DESTEK ÇAĞRISI
Çalışmalarında partililerinin her türde maddi manevi ayni desteğine açık olduklarını kaydeden Oya Akdeniz, “Arkadaşlarımızın evlerinde kullanmadıkları, atıl konumda olan her ürününü değerlendiririz” diye konuştu.
SINIR YOK
Atölyede üretime 8-10 kişinin sürekli katıldığını, dönüşümlü gelenlerle birlikte sayılarının 20’yi aştığını kaydeden Başkan Oya Akdeniz, “Kot pantolondan çanta, beş litrelik pet şişenin dip tarafından kutu, kağıt havlu rulosundan hediye paketi, kartondan el çantası… dahil olmak üzere her tür üretimde bulunabiliyoruz” dedi. 
GİDİŞATA GÖRE 
CHP Darıca Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Hülya Aşçıoğlu da, “Atıklarınızı getirin, ülke ve aile ekonomisine katkıda bulunun” sloganı ile çalışıp ürettiklerini kaydedip şunları söyledi: “Burada üretilenlerin sergilenmesi ve satılması için belki ileride bir internet sitesi de kurabiliriz. Gidişata göre adım atacağız ama buraya gelen hanımlara da bir katkı olmasını istiyoruz. Sürece gençleri de katmak amacındayız.
YAZ KURSLARI
Yaz aylarında İngilizce Kursu düzenlenmesi yönünde bir projemizde var. Çocuklara yönelik satranç kursu da olabilir. Aynı zamanda okuma yazma bilmeyen kadınlara da ders vermek istiyoruz. Onlar da en azından kendilerini ifade edebilecek kadar öğrenebilsin.”
ÇOK AMAÇLI 
Aşçıoğlu anaokulu ve kreş öğrencilerine yönelik, eğlendirirken öğretme ve el kaslarını geliştirme özelliklerine sahip çalışmasını gösterdi. Aşçıoğlu, “Çocuklar bu kitap şeklindeki çalışmada oyun oynarken fermuar açıp kapatma, sayılar, saat, düğme ilikleme, ayakkabı bağcığı bağlama gibi alışkanlıklar edinecek” dedi. Aşçıoğlu sipariş olması halinde aynı emsallerini üretebileceğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.