CHP'li Erim DP'li Marmara Tavşancıl'dan Çıkmazdı!

CHP'li Erim DP'li Marmara Tavşancıl'dan Çıkmazdı!

Erkal Vardar ile 1960'a doğru Tavşancıl: 1980'de Kartal'da suikastte öldürülen Kandıralı CHP'li Nihat Erim… 1960 seçim propagandasında İnönü’ye "Asker kaçağı" diyen, İzmit'te bir sokağa adı verilen Tahsin Marmara.... Tavşancıl müdavimlerindendi

Erkal Vardar ile 1960'a doğru Tavşancıl: 1980'de Kartal'da suikastte öldürülen Kandıralı CHP'li Nihat Erim… 1960 seçim propagandasında İnönü’ye  "Asker kaçağı" diyen, İzmit'te bir sokağa adı verilen Tahsin Marmara.... Tavşancıl müdavimlerindendi

 

NİHAT ERİM: 1980’DE

SUİKASTTE ÖLDÜRÜLDÜ

 

Nihat Erim: Kandıra doğumlu CHP’li siyasetçi. 1971-72 yıllarında Başbakanlık yaptı. 19 Temmuz 1980’de İstanbul Kartal’da suikast ile öldürüldü. 12 Mart Anıları ve Günlükler adlı kitapların yazarı.

 

İNÖNÜ’YE “ASKER KAÇAĞI” DEMİŞTİ

İSMİ İZMİT’TE BİR SOKAĞA VERİLDİ

 

sokak.jpg

 

I950 seçim kampanyasında yerel Demokrat Partililerden Tahsin Marmara kürsüye çıkıp "İsmet Paşa asker kaçağıdır" demiş ve müthiş alkışlanmış. Bizim Yuvacık köyünde ağzı laf yapan ve Demokrat Hasan diye bilinen kişiye kahvede otururken sordum. "Yahu Hasan, koca İsmet Paşa asker kaçağı olur mu be" dedim. O da "Valla Turan Bey, Burası Rum çeteleri ve kiliselerle doluydu. Bizi bunlardan İsmet Paşa kurtardı savaşta. Ama bugünkü dünyada İsmet Paşa işimize gelmiyor. Cahil adamım ben. Nasıl anlatacağım CHP'nin eksiğini fazlasını. İstemiyorum manasına ona asker kaçağı diyorum" diye cevap verdi bana. (Kıbrıs Harekatı’nda Dışişleri Bakanlığı yapan Kandıralı bürokrat, siyasetçi ve bilim adamı, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hurşit Güneş’in babası Turan Güneş’in (1922 – 1982) anılarından)

Tahsin Marmara’nın ismi İzmit merkezinde Ömerağa Mahallesi’nde bir sokağa verildi.

 

HEREKE HALI’YA İŞÇİ ALIMI

ATEŞÇİ İSMAİL’DEN SORULURDU

 

Erkal Vardar’ın anıları arasında ismi geçen Ateşçi İsmail denilen kişi kuvvetle muhtemel İsmail Bozkurt. İsmine; herekeli.com sitesinde Sümerbank Hereke’nin tanıtıldığı bölümde, “Ateşçi” ara başlıklı bölümde rastladık.

 

 

Erkal Vardar’ın Face albümünden…

 

evlilik.jpg

 

EVLİLİK: Erkal Vardar eşi Güzin Hanım ile dünya evine 1964 yılında girdi.

ibrahim-guneysu-ile.jpg

 

İBRAHİM GÜNEYSU İLE: Askerlik yıllarında arkadaşı İbrahim Güneysu ile bir tatbikat için gidilen Yunanistan’ın Pire Limanı’nda gezerken. (soldaki)

suheyl-batum-ile-002.jpg

 

 

SÜHEYL BATUM İLE: CHP eski Milletvekili ve ADD eski Genel Başkanı Süheyl Batum ile.

 

Erkal Vardar ile yarın... 12 Eylül...

Gece saatlerinde

www.gebzehaber.net'te 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.