CHP’li Çiler Cengiz Topel’i Sordu

CHP’li Çiler Cengiz Topel’i Sordu

CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması için soru önergesi verdi.


CHP Milletvekili Çiler önergesinde şunları ifade etti, “Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı 1994 yılında yapımına başlanmış ve 2011 yılında sivil uçuşlara açılmıştır. Havalimanı Kocaeli Şehir Merkezine 15 km, Adapazarı’na 30 km uzaklıkta bulunmakta Kocaeli ve Sakarya olmak üzere yaklaşık 3 milyon yerleşik nüfusa hitap etmektedir. Bölgeye en yakın havalimanı olan Sabiha Gökçen Havalimanı Sakarya’ya 110, Kocaeli iline 70 km uzaklıktadır” dedi. Önergesinde Kocaeli ve Sakarya’dan yaşayan vatandaşların uçuş için en yakın havalimanı olarak Sabiha Gökçen Havalimanını kullandığına değinen Çiler, Sabiha Gökçen Havalimanında THY uçuş operasyonlarının sona erdiğine dikkat çekti. Çiler, “Sabiha Gökçen Havalimanından Türk Hava Yollarına ait uçuş operasyonları sona ermektedir. Dolayısıyla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nın atıl durumda olması hem kamuyu zarara uğratmakta hem de vatandaşlarımızı mağdur etmektedir”.
CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler önergesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na şu soruları yöneltti;
1-Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nın kapasitesi nedir?
2-Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’ndan sefer düzenlenmesine ilişkin programınız bulunmakta mıdır?
3-2023 yılında Kocaeli - Sabiha Gökçen ve Sakarya - Sabiha Gökçen arasında karşılıklı olarak toplu taşıma ile toplam kaç yolcu taşınmıştır? Son 1 yılda yolculardan toplam kaç TL tahsil edilmiştir?
4-Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı’nın 2023 yılı yıllık işletme maliyeti ne kadardır?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.