CHP’li Çeper, “Yiğidi öldür hakkını ver”

CHP’li Çeper, “Yiğidi öldür hakkını ver”

CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Çeper, “Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve ekibine yiğidi öldür hakkı ver anlayışla teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Gebze Belediyesi nisan ayı olağan meclis toplantısı bugün gerçekleştirildi. 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı içinde bulunan Gebze Belediyesi Meclis Salonunda toplanan meclise yoklama–açılış ile başlandı. 02 Mart 2023 tarihli meclis birleşimine ait karar özetlerinin okunması ve oylanması ile devam edilen mecliste meclise bilgi verilen konuların sunumu ve Denetim Komisyonu raporu bilgi sunumu yapıldı. Denetim Komisyonu raporu ile ilgili olarak Ak Parti Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Hüseyin Çelebi sunum yaptı. Meclis Üyesi Ahmet Hüseyin Çelebi sunumunun ardından CHP Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Çeper Denetim Komisyonu raporu ile ilgili olarak konuştu.

“DEPREM FELAKETİ YAŞADIK”
CHP’li Meclis Üyesi Sinan Çeper, “Denetim Komisyonu raporu ile ilgili olarak incelemelerimiz sürdürürken Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde büyük bir deprem felaketi yaşadık. Bir kez daha yaşadığımız bu büyük felaket nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Böyle felaketlerin bir daha yaşanmamasını diliyorum. 2,5 aylık süreçte tüm müdürlüklerin doğrudan temin ve ihaleleri ve satışları inceledik. Evrakların doğru kayıtları inceledik. Yapılan ihaleleri denetledik. İhaleyi alan firmalar ve neden alamamış diye denetim yaptık.

“93 MİLYONLUK FARK ÇIKIYOR”
Bunun sonucunda da firmaların eksik veya yüksek fiyat nedeniyle alamadıklarını gördük. Bütün incelemelerin sonunda Zinnur Büyükgöz ve ihaleleri yapanlara teşekkür ederim. Teker teker fiyat araştırmasında bulundum. Fiyatları inceledim. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz ve ekibine yiğidi öldür hakkı ver anlayışla teşekkür etmek istiyorum. Gebze Belediyesi’nin 2022 yılında 890 milyon TL gelir elde etmiş. 987 milyon TL gider olmuş. 2022 yılında 93 milyon TL fazla gider var. 2022 yılında 93 milyonluk fark çıkıyor. 2022 yılında bin 55 adet doğrudan temin yapıyor. Alınacak mal ve hizmet konusunda bir planlama yapılmamış.

“BAYAN ÇALIŞAN SAYISI ARTIRILMALI”
Doğrudan temin yerine ihale yapılmasını isterdim. Doğrudan temin de çok fazla yedek parça ve tamir harcaması var. Gebze Belediyesi’nin bin 748 personeli var. Çalışanların yüzde 15 bayan, yüzde 85 erkek olduğunu gördük. Bayan çalışanların sayısının artırılması gerekiyor. Müdürlüklerde de çok fazla değişiklik oluyor. Buda geçen dönem nasıl idi sorusuna müdürlerin çoğu benden önceki diyerek bir açıklama yapıyor. Belediyemizin ilk iki yıl müdürlükler fazla diye birleştirildi. Ancak şimdi ise müdürlükler artırılıyor. Müdürlüklerle birlikte belediye başkan yardımcısı sayısı da aynı şekilde artırılıyor” dedi.
Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.