CHP’li Aktaş torpil listesini açıkladı

CHP’li Aktaş torpil listesini açıkladı

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş Darıca Belediyesi’nde torpille işe alımlarla ilgili olarak, “Darıca Belediyesi bir işe alım üssü olarak kullanılıyor” dedi.

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş önceki akşam bir basın toplantısı gerçekleştirdi. İlçe binasında gerçekleşen basın toplantısına ilçe başkanı Gökhan Aktaş’ın yanı sıra CHP Darıca Belediyesi meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ve partililer katıldı. Basın toplantısında ilk olarak CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak konuştu. CHP’li Özkan Sarıtoprak, “Darıca’da yaşanan sorunlarla ilgili olarak belediye meclisinde soru önergeleri veriyoruz. Darıca’da altyapı ve üstyapıda yaşanan sıkıntılarla birlikte elektrik kesintileri devam ediyor. Darıca sahipsiz ve yönetilemiyor. Trafik sorununa hiçbir şekilde çözüm üretilmiyor. Darıca’da trafik çileye dönüşmüş durumda. Darıca Belediyesi’ne ait bir şantiyede vefat eden yabancı uyruklu vatandaşla ilgili olarak da bugüne kadar hiçbir açıklama dahi yapılmadı. Mille Bahçesi’nde bulunan Dal Lunapark ve Termal Grupla ilgili olarak gerekli davaları açtık” dedi.

“YAĞMUR GİBİ İHBARLAR ALIYORUZ”

CHP’li Sarıtoprak’ın ardından CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP’li Gökhan Aktaş yaptığı açıklamada, “Meclis üyeme teşekkür ediyorum. Darıca Belediyesi’nde işe alımlarla ilgili olarak geçtiğimiz hafta bir açıklamada bulunduk. Yaptığımız açıklamada Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın bu konuyla ilgili olarak bir cevap vermesini bekledik. Fakat aradan geçen süreye rağmen belediye başkanı bir açıklama yapmadı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan hukuk müşaviri Necmi Özen’in kızı Büşra Özen’in Darıca Belediyesi’nde işe alımını öğrendik.  Bu işe alımla ilgili olarak belediye başkanından açıklama istedik. Hangi liyakate göre mi alındı diye sorduk. Bu açıklamadan sonra yağmur gibi buna benzer ihbarlar aldık.

“ÖZKAN’IN YETKİLERİ ALINDI”

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın kardeşi Ahmet Yaman’ın da Darıca Belediyesi’nde işe alındığını öğrendik. Her geçen gün buna benzer ihbarlar alıyoruz. Darıca Belediyesi bir işe alım üssü olarak kullanılıyor. Darıca Belediyesi’nde görevi ve yetkileri elinden alınan bir belediye başkan yardımcısı var. Bu başkan yardımcısı Abdüllatif Özkan. Bugün mecliste bu konuyu yeniden gündeme getirdik. Ancak belediye başkanı içi boş cevaplarla geçiştirmeye çalıştı. Ancak biz biliyoruz ki Darıca’da iş yapan ve inşaat sektörüyle ilgili emek harcayan insanların Darıca Belediye Başkanına gidip ve belediye başkanına Abdüllatif Özkan’ın yapmış olduğu hukuksuz işlerden kendilerine gına geldiğini yaşanan adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini talep ettiklerini biliyoruz.

“NEYE GÖRE İŞE ALINDI?”

Yapmış olduğu hukuksuzluk adaletsizlik ve haksız rekabete insanlar tahammül edemedi. Bunun sonunda Çayırova Belediyesi’nde çalışmakta ola Devrim beyi Darıca Belediyesi’ne transfer etmek zorunda kaldılar. Ben buradan Ak Parti’ye oy verenlere seslenmek istiyorum. Sizlerin çocukları iş arayıp iş bulamazken biraz sonra açıklayacağım bu isimler neye göre Darıca Belediyesi’nde işe alındı? Bunu biz soruyoruz lütfen sizler de sorun. Şimdi sizlere Darıca Belediyesi’nde işe alınan bazı isimleri açıklamak istiyorum.  AK Parti Darıca İlçe Kazım Karabekir Mahallesi Kadın Kolları Mahalle Başkanı Birgül Şahin'in kızı Ülkü Şahin. AK Parti kimliği ile tanınan Darıca Belediyesi İnsan Kaynakları çalışanı Ceyhan Demir’in kız kardeşi Makbule Balık ve eşi Yasin Balık. Darıca Belediyesi Kütüphane Müdürü Harun Nayir, eşi ve eşinin kardeşi.

İSİM LİSTESİ

Geçmiş dönem Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın şoförü olarak belediyede işe başlayan Servet Yılmaz’ın eşi Nevin Yılmaz. Darıca Belediyesi özel kalem müdürüi Mesut Abdurrezzak, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın yeğeni. Darıca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü İbrahim Gündoğdu yine Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın akrabası.  Nikâh Müdürlüğü’nde görev yapan Semra ve Tuba adlı personeller, geçmiş dönem Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın eşinin yeğenleri.  Geçmiş dönem AK Parti Belediye Meclisi üyesi Yusuf Ayaz’ın oğlu. Geçmiş dönem AK Parti Belediye Meclisi üyesi Burhanettin Fırtına’nın kızı Mehtap Fırtına. AK Parti Darıca Kadın Kolları yöneticisi Sevilay Çelikbilek ve eşi Uğur Çelikbilek. AK Parti Kadın Kolları geçmiş dönem yöneticisi Sevgi Takan’ın oğlu Oğuzhan Takan.

“FİRMANIN GİZLİ ORTAĞI KİM?”

Eski stat müdürü Ahmet Sağlam’ın oğlu Mahmut Sağlam. Belediye başkanına bir kez daha soruyorum. Bir sayfa isim açıkladık. Bu listede belediyeyi aile şirketine çevirdiğinizi gördük. Bu işe alımları neye göre ve hangi liyakate göre aldınız? Kendi yandaşlarını babanızın çiftliği gibi dolduramazsınız. Bu isimleri her gittiğimiz yerde ifşa edeceğim. Son olarak sadece belediyede değil diğer kamu kurumlarında da buna benzer torpillerin olduğunu tespit ettik. Darıca Farabi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde de işe alımlarda da insanlara gidin Ak Parti’ye üye olun deniliyor.  Belediye başkanının ve çok yakını olan Darıca’daki büyük sanayi kuruluşlarından iş alan bir firma var. Buradan iktidar mensuplarına sesleniyorum. CHP olarak sizin peşinizdeyiz. Sayın Muzaffer Bıyık Kazyap yapı firmasının gizli ortağı kimdir? Kullandığı cep telefonunun dahi bu şirkete ait olduğu söyleniyor. Yapmış olduğunuz hukuksuzluk ve adaletsizlikten vazgeçin” dedi.

Haber: Hanifi Surun

 

chp-2-004.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.