CHP’den usule ret!

CHP’den usule ret!

Gebze Belediye Meclisi’nde CHP Grubu, belediyenin kreşinin belediye şirketi tarafından işletilmesine ve arsa trampalarında belirsizliğe atıfta bulunarak ret oyu kullandı. Her iki gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi

Gebze Belediye Meclisi’nde şubat ayı olağan meclis toplantısı Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında gerçekleşti. Ek gündem maddesiyle birlikte 29 gündem maddesinin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda CHP Grubu trampa yolu ile kamulaştırmaya, eğitime kazandırmak amacıyla alınacağı söylenen arsa alımlarına ve belediye kreşinin belediye tarafından değil belediye iştiraki Güzide Sosyal Hizmetler firması tarafından işletilmesine karşı oy kullandı.

OKULLARIN MÜLKİYET SORUNUNU ÇÖZDÜK

Gebze Belediye Meclisi’nde beşi ilköğretim ve ortaöğretim tesis alanı, üçü konut alanı, biri özel rekreasyon alanı olarak imarda kayıtlı dokuz yerin belediye tarafından satın alınmasına ilişkin gündem maddesi oy çokluğuyla geçti. CHP Grubu’nun ret oyu kullanmasını eğitim karşıtlığı diye tanımlayan Başkan Büyükgöz, “Bu yöntemle 11 okulun mülkiyet sorununu çözdük. 8 okulun yapılmasını sağladık. Vatandaşın sorununu çözerken kamuya olan borcumuzdan da mahsup ettirdik.

YAPILAN EĞİTİME KATKIDIR

Okul yapılmasına neden karşı oy veriyorsunuz kamuoyu takdirine bırakıyorum. Milli Eğitime al burada okul yap diyoruz, sonuç olarak bedava bağışta bulunmuyoruz. Sorunu çözüyoruz, vatandaşın çektiği 30 yıllık mağduriyeti gideriyoruz ve ben kamu işlemlerinde bu yolla mahsuplaşıyorum. Vatandaş memnun, devlet memnun, Belediye olarak biz memnunuz siz neden karşı çıkıyorsunuz? Böyle bir muhalefet tavrı olmamalı. Yapılan eğitime katkıdır, kararınızı gözden geçirin vatandaşın okul alanını konut alanına çevirmiyoruz sonuçta” dedi.

DEĞERLERİ BELLİ DEĞİL

CHP Grubu Sözcüsü Avukat Saide Arslan Çalışkan eğitim karşıtı olmadıklarını, eğitim için yürüttükleri çalışmaların ortada olduğunu belirtip, “Bu imar çalışmalarıyla bir sürü parseli çöp parseli haline getiriyorsunuz. Siz burada şahısların küçük parsellerini toplayıp, bu şekilde hazineye pazarlayacaksınız. Konut, ticari alanları getiriyorsunuz bunlarda ayrı bir şey. Siz önce farklı bir yöntem, şimdi daha farklı bir yöntemle geliyorsunuz. Sorun, Belediye’nin vatandaştan kendi parasıyla satın alıp, yine hazineye devretmesi ve değerlerinin belli olmamasıdır” diye konuştu. Büyükgöz ise CHP’nin sorunun çözülmesinden yana rahatsız olduğunu öne sürüp hukuka aykırı olan bir şeyi zaten yapmayacaklarını kaydetti. Uzun tartışmalar sonrası arsa alımı maddesi, CHP Grubu’nun ret oylarıyla, oy çokluğuyla geçti.

KREŞ BELEDİYEYE DİREK BAĞLI OLMALI

Gebze Belediyesi iştiraki Güzide Sosyal Hizmetler tarafından işletilecek olan kreşe de CHP Grubu, kreşin belediye tarafından işletilmesi gerekçesiyle karşı çıktı. CHP’li Çalışkan kreşin belediyeye ait bir müdürlüğe bağlı işletilmemesi halinde ileride denetim sorunu olacağına dikkat çekti. Başkan Büyükgöz ise 7/24 esasıyla çalışacak kreşin bu özelliğiyle Türkiye’de ilk özelliği taşıdığını, Güzide Sosyal Hizmetler’in belediye denetiminde olduğunu ve yönetmelik itibariyle de Bakanlık yönetmeliğine tabi olduğunu söyledi. Gündemin bu maddesi de CHP Grubu’nun ret oylarıyla, oy çokluğuyla kabul edildi.

SANAYİ BÖLGESİ, TİCARİ ALANA DÖNÜŞÜYOR

Gündemin 15’nci maddesinde Çayırova ile Gebze arasında, 200 hektar büyüklüğündeki sanayi alanının ticari alana dönüştürülmesi görüşüldü. CHP’li belediye meclis üyesi Gökhan Yamen kararın çok geniş şekilde görüşülmesi gerektiğini belirtip ileride sorun açabilecek uygulamaların yaşanabileceğini kaydetti. Başkan Büyükgöz ise anılan bölgede uzun yıllara dayanan mülkiyet sorunu da olduğunu belirtti ve dönüşümün yıllara yayılabileceğini kaydetti. CHP Grubu’nun ret oyu kullanıp İYİ Parti Grubu’nun çekimser kaldığı gündem maddesi oy çokluğuyla kabul edildi.

28 ŞUBAT VE 1 MART’IN YILDÖNÜMÜ

Meclis toplantısının sonunda Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, bir gün öncesinin 28 Şubat’ın yıldönümü olduğunu hatırlatıp o dönemde inancından ötürü insanların eziyet gördüğünü ve Türkiye’nin bir daha böyle günler yaşamamasını diledi. CHP Grubu Sözcüsü Saide Arslan Çalışkan da mecliste ret edilen 1 Mart tezkeresinin yıldönümünde olduğumuzu hatırlatıp Rusya’nın Ukrayna işgaline atıfta bulundu ve her tür savaşa karşı olduklarını dile getirdi. Çalışkan ayrıca Beylikbağı ve Mutlukent semt pazarlarında pazarcı esnafının tuvalet yeri sorunuyla Gebze’nin kimi bölgelerinde kavşak çalışmalarından ötürü yaşanan trafik sorunlarını gündeme getirdi. Diğer gündem maddelerinin oy birliğiyle kabul edildiği meclis toplantısı, toplantıya katılmayanların mazaretlerinin kabulü ile sona erdi. Nisan ayı olağan meclis toplantısı, 05 Nisan Salı günü saat 15.00’te gerçekleşecek. (Meclise dair detaylar yarın)

 

chp-grubu-010.jpg

 

buyukgoz-003.jpg

 

meclis-014.jpg

 

akp-021.jpg

 

iyi-parti-013.jpg

Haber: Arzum KAYMIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.