CHP’den kriz seferberliği

CHP’den kriz seferberliği

Derin bir ekonomik kriz yaşayan Türkiye'de, ekonomik ve siyasal krizden çıkış arayan CHP, önceki ay başlattığı çözüm yollarını içeren çalışmayı sürdürüyor.

Türkiye'nin ağır bir ekonomik krizden geçtiğini değerlendiren parti yönetimi bu konuda hazırladığı çalışma programı kapsamında 81 ilde, sivil toplum, meslek, işçi-işveren örgütleri ile toplantılar yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde Sakarya’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar dün de Artvin ilinde sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

HER GEÇEN GÜN KRİZİN ETKİLERİ ARTIYOR

CHP Artvin il yönetimi ile birlikte, Esnaf odası, Muhasebeciler odası, Disk sendikası şubesi, Eğitim Sen, Minibüsçüler kopeeratifi ve Ziraat odasını ziyaret den Akar, yaşanan krizin tüm sektörleri etkisi altına aldığını belirterek krizin etkilerini yerinde tespit etmek, direkt ilgilileri dinlemek ve CHP’nin önerilerini anlatmak üzere 81 ilde çalışma yürüttüklerini söyledi. DİSK sendikası şubesinde son aylarda baskısını artıran krize değinen Akar’ Ülkemizin içinde bulunduğu durumu hepimiz net bir şekilde görüyoruz. Türkiye ekonomisi gerçekten çok kırılgan bir durumda. Kontrol ve denetimden çıkmış keyfiyete dayalı ve bizim başından beri itiraz ettiğimiz denetimsiz ve hızla dikta rejimine doğru giden Türkiye Cumhuriyeti ekonomisinin ülkemize 81 milyon yurttaşımızın geleceğine yönelik verdiği tahribatı görüyoruz ‘ dedi.

TÜRK LİRASI YÜZDE 43 DEĞER KAYBETTİ

Yaşanan krizin sadece ABD ile gerilen iplere ve dış güçlere bağlanmasının yanlış olduğunun altını çizen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şunları söyledi;’ Ocak ayından beri böyle büyük bir dalganın geleceğini zaten görüyorlardı. Kırılgan bir ekonomiyle devam ediyoruz. Dış şoklara karşı çok etkilenen bir ekonomik yapımız var. Evet, bir rahip krizi çıktı. Bu krizin çıkmasıyla birlikte bizim TL birimimiz yüzde 30 değer kaybetti. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dış söylemlere karşı iktidarla aynı fikirdeyiz, yaptırımların uygun olmadığını söylüyoruz fakat; ekonominin bunlardan dolayı bu hale gelmediğini de söylüyoruz. Bunun için CHP olarak acil çözüm önerileri ürettik ve tüm kesimlerle bir araya gelerek bu çözüm önerilerimizi paylaşıyoruz.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.