CHP’den Fener alayı coşkusu

CHP’den Fener alayı coşkusu

CHP ilçe örgütleri Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerinde vatandaşlara Fener Alayı coşkusu yaşattı. Yol boyunca çeşitli sloganlar atan partililer; “Atatürk...

CHP ilçe örgütleri Gebze, Darıca ve Çayırova ilçelerinde vatandaşlara Fener Alayı coşkusu yaşattı. Yol boyunca çeşitli sloganlar atan partililer; “Atatürk ve Cumhuriyet’e sahip çıkacağız, Türkiye laiktir, laik kalacak” dediler.

 

CHP’nin Gebze’de düzenlediği fener alayı ise Cuma pazarı sonu trafo meydanından başladı. Partililerin yanı sıra çok sayıda STK’nın da destek verdiği yürüyüşte polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Programa; CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP Kocaeli Eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, CHP Gebze kadın kolları başkanı Ülker Yiğit, ilçe gençlik kolları başkanı Esener Eşsiz, Türk Hava Kurumu Gebze Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Ogur Aydın, Eğitim-İş Gebze Şubesi Başkanı Bülent Metin, TMMOB Makina Mühendisleri Odası Gebze Temsilcisi Sinan Yücel, Gebze Kent Politikaları Üretim ve Geliştirme Derneği Başkanı Ali Fuat Bilir ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde meşalelerle çeşitli sloganlar atan partililer, Cumhuriyet meydanına kadar yürüdü. Burada bir konuşma yapan CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun; “Anadolu halkı; Sömürge ve manda olmayı reddedip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı destanını yazdı. Bundan tam 94 yıl önce, akıl ve bilimin öncülüğünde halkımızı özgürlüğe taşıyacak Cumhuriyeti ilan edilmiştir. Bir ulusun istikbali bilimde, akılda ve bağımsızlık sevdasında yatar. Bunu çok iyi bilen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet, bu topraklar üzerinde geçici bir hevesle kurulmuş değildir. Toprağın içine işlemiş bağımsızlık ve özgürlük türküsüdür. Bugün burada toplanan bizler, saltanata karşı halk iradesi, mandacılığa karşı tam bağımsızlık, kulluğa karşı eşitlik ve özgürlük içinde birey olmayı, vatandaş olmayı kutluyoruz.” Dedi.

 

STK’lar adına ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın bir konuşma yaparak, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını sonsuz, minnetle ve şükranla anıyorum. Tam bağımsız, çağdaş ve özgür bir Türkiye için siyasal, ekonomik, sosyal kültürel boyutlarıyla tam bağımsız, vatandaşlık ve yönetim açısından ulusa devlet anlayışı, din, dil inanç, etnik köken ayrımı gözetmeksizin toplumsal eşitlik. Geçmişten ders alarak akılla bilimle tam bağımsız bir Türkiye kurmaktır.” Dedi.  

Program Binay Koçak ve Gebze Artvinlier Derneği üyelerinin verdiği konser ile son buldu. Programa katılanlar müzik eşliğinde bol bol halay çektiler ve şarkılara eşlik ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.