CHP’den Engelliler Haftası için Ortak çağrı

CHP’den Engelliler Haftası için Ortak çağrı

CHP Genel Merkezi’nin Engelliler Haftası kapsamında yayınladığı bildiriyi paylaşan il yöneticisi Bilgi Dehmen “Tüm yurttaşlarımızı, engelli bireylerin hak mücadelesine duyarlı olmaya ve engelli vatandaşlarımızla yan yana durmaya davet ediyoruz” dedi

CHP Genel Merkezi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında bir bildiri yayınladı. CHP Kocaeli İl Örgütü adına bildiriyi kamuoyu ile paylaşan isim İl Yönetim Kurulu üyesi Bilgi Dehmen oldu. Dehmen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyet Halk Partisi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar her zaman haksızlığa uğrayan, dezavantajlı toplum kesimlerinin yanında olduk. Yurttaşların eşitliği Anayasa hükmüdür fakat engellilerin diğer bireylerin sahip olduğu temel hak ve özgürlüklerden mahrum edildikleri küresel düzeyde kabul edilmektedir.

HAKLARINI KULLANAMIYORLAR

Engelli bireylerin, erişim, sağlık, eğitim ve istihdam gibi bir çok alanda yaşadığı sorunlar istatistiksel verilerle belirlenmiş ancak sahip oldukları hakları kullanmalarına olanak verilmemektedir. İnsan odaklı sosyal devlet politikalarıyla başta engelli bireyler olmak üzere tüm yurttaşlarımızın sorunlarının çözüleceğine inanıyoruz. Bu mücadelede engelli, engelsiz tüm bireyleri ortak mücadeleye çağırıyoruz. Ülke kaynakları doğru kullanıldığında engelli bireylerin, yaşlıların, hastaların ve işsizlerin ekonomik sorunları çözülecektir. Adil paylaşımın güvencesi Sosyal Devlet ilkeleri devlet yönetimine hakim kılınacak ve sorunlar çözülecektir. Yalnız değilsiniz, sizlerde bizleri yalnız bırakmayın, birlikte başaracağız. Tüm yurttaşlarımızı, engelli bireylerin hak mücadelesine duyarlı olmaya ve engelli vatandaşlarımızla yan yana durmaya davet ediyoruz”   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.