CHP’den çok sert tepki!

CHP’den çok sert tepki!

  CHP Kocaeli eski milletvekili Dr. Mehmet Hilal Kaplan ve İlçe Başkanı Recep Dursun, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, iddialara cevap...

 

 

CHP Kocaeli eski milletvekili Dr. Mehmet Hilal Kaplan ve İlçe Başkanı Recep Dursun, ortak bir basın toplantısı düzenleyerek, iddialara cevap verdiler. Milletvekili Kaplan, partisi ve kendisi ile ilgili kasıtlı haberlerin yapıldığına dikkat çekti.

 

CHP İlçe örgütünde düzenlene toplantıya CHP Gebze ilçe başkanı Recep Dursun, meclis üyeleri Dilek Tan, Neşe Çetiner Celep, Yılmaz Bulut, Salih Işık, Serkan Davutoğlu, il ve ilçe yöneticileri ve partililer de katıldı. Toplantıda ilk sözü CHP İlçe Başkanı Recep Dursun aldı. CHP ve CHP’li bazı isimlerin FETÖ ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını söyleyen Dursun, “FETÖ ile ilişki kuranlar şimdi kendi bataklıklarından kurtulmaya çalışıyor. FETÖ örgütü AK Parti ile doruk noktaya ulaştı. Şimdi kendi pisliklerini CHP’ye maletmeye çalışıyorlar. FETÖ’nün siyasi ayağı AKP’nin kendi içindedir. Cumhurbaşkanının metal yorgunluğu ifadesi de bunlar FETÖ’cü değil canım, siz kendiliğinizden gidin anlamı taşıyor” dedi. Dursun ayrıca CHP ve CHP’liler için muhabir Hanifi Surun’u aylar önce partiden kovduğunu ve hiçbir toplantıya çağırılmadığını söyledi. Dursun ayrıca; “Dedikodulardan vazgeçin çünkü bu kişi haberleri muhtemelen bizim içimizden alıyor” şeklinde konuştu.

 

CHP Kocaeli Eski Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ise kasıtlı olarak kendisi ve CHP hakkında yalan ve iftiralara varan haberler yapıldığını söyledi. Gebze Ziraat Odası seçimleri öncesi sadece Halit Karagöz’le konu hakkında telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Kaplan, “Zaten sosyalist yapıdan geliyorum ve bizim anlayışımızda din devleti yoktur. Bizi FETÖ ile ilişkilendirmeye çalışmak ya akıl fukaralığıdır ya da anlayışı kıttır” dedi.

Hakkında yalan haber yaptığını iddia ettiği Hanefi Surun’u isim vererek de uyaran Kaplan; “Seni buradan son kez uyarıyorum, bu tür yalan, yanlış ve iftira haberlerini yaparsan hukuk önünde hesap vereceksin. Bu haberleri yaparken hiç utanmıyor musun? Basının özgür olmasını savunuyorum ama basın meslek ilkelerine ve etik değerlerine uyulması gerekir. Basın özgürlüğü kimseye devleti ve kişileri karalayarak haber yapma hakkı vermez. Eğer içinde bir parça onur kalmışsa kendini düzelt yoksa bundan sonra yaptıklarının hesabını hukuk yoluyla soracağım” diye konuştu.

CHP’li Kaplan partilileri uyararak, “Lütfen partimizle ve partililerimizle ilgili kahvehane ve kafe köşelerinde dedikodu yapmayın. Bu karaktersizlere malzeme vermeyin” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.