CHP’den Ankara Katliamı açıklaması

CHP’den Ankara Katliamı açıklaması

103 kişinin hayatını kaybetti Ankara Katliamı’nın 4 . yıl dönümü sebebi ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay bir mesaj yayınladı. CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi.

“10 Ekim 2015 tarihinde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin ‘Savaşa inat, barış hemen şimdi’ sloganıyla düzenlediği Emek, Barış ve Demokrasi mitingi öncesinde, yüzlerce kişinin toplandığı Ankara Garı’nda IŞID’li teröristlerce hain bir saldırı düzenlendi. 500’den fazla kişinin yaralandığı 103 kişinin katledildiği bu hain saldırı başkentimizin göbeğinde yapıldı. Vatan sınırları içerisinde konuşlanan hain terör örgütlerinin, halkımıza yönelik yaptığı saldırıların en ağır bilançolarından birini Ankara Garı katliamı ile gördük. Barış istemi ile toplanan binlerce kişiye yapılan bu alçakça saldırıyı hiçbir zaman unutmamalı, unutturmamalı ve yaşananlardan her daim ders çıkartmalıyız. 
IŞİD’E  TÜRKİYE KAPILARI AÇILMAMALI
Cumhuriyet Halk Partisi olarak asla terör örgütleri ile girilen anlaşmalardan yana olmayacağız. Son dönemde dile getirilen 80 bine yakın IŞİD üyesinin ve ailelerinin Türkiye’ye teslim edilmesi veya Türkiye’nin sorumluluğuna bırakılması gibi önerilere de kapalıyız. Bu milletin ocağına ateş düşürmüş hiçbir terör örgütü mensubuna vatan kapıları açılmamalıdır. Bu konunun da en yakın takipçisi olacağız. Ankara Katliam’ın hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.