CHP’de yeni sözcü uzmanlık  alanından uyardı: İSG önemli

CHP’de yeni sözcü uzmanlık alanından uyardı: İSG önemli

Darıca Belediye Meclisi’nde CHP’li Özkan Sarıtoprak’ın istifasının ardından meclisin yeni yüzü Ceylan Kaya oldu. Sarıtoprak’tan boşalan imar komisyonuna Aydın Işık, sözcülüğe C Sınıfı İSG Uzmanı Tuncer Saltaş getirildi: İSG için Darıca’da denetimler artırılmalı

Darıca Belediye Meclisi CHP Grubu’nda Özkan Sarıtoprak’ın istifası ile birlikte taşlar yerinden oynadı.

501.jpg

Özkan Sarıtoprak’ın istifası ile boşalan belediye meclis üyeliğine, Ceylan Kaya getirildi. Kaya, dönemin bitimine dört ay kala ilk oturumuna, kasım ayı olağan meclis toplantısında katıldı. Dönem sonuna kadar önünde en az dört meclis toplantısı daha var.

502.jpg

Özkan Sarıtoprak, CHP’yi imar komisyonunda temsil ediyordu. Darıca BM’nin kasım ayı olağan toplantısının bir numaralı gündem maddesi Yazı İşleri Müdürlüğü’nün talebi üzerine imar komisyona üye seçimi oldu. Bir CHP’liden boşalan üyeliğe bir başka CHP’li, mesleği inşaat mühendisliği olan İSG uzmanı Aydın Işık seçildi.

503.jpg

Özkan Sarıtoprak meclis üyeliğinden istifa ettiğinde aynı zamanda grup sözcüsüydü. CHP’nin kendi içinde yaptığı değerlendirmede sözcülüğe iş insanı Tuncer Saltaş getirildi. C Sınıfı İSG uzmanı olan Tuncer Saltaş, CHP Grubu adına yaptığı iyiniyet konuşmasının sonunda uzmanlık alanına değindi:

“Bölgemizde iş kazaları ve ölümleri devam ediyor. 31 Ekim 2023 tarihinde Gebze’deki Hasköy Sanayi Sitesi’nde bir plastik üretim merkezinde çıkan yangında yaşamını yitiren işçi kardeşimize Allah’tan rahmet, yaralanan işçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bir daha böyle acıların yaşanmaması için iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulması için denetimlerin artırılmasını temenni ediyoruz.”

BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE

Saltaş aynı açıklamada geride kalan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na değindi. Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını yad edip, “Aziz milletimizin bu coğrafyada birlik ve beraberlik içerisinde, gelecek yüzyıllarda daha büyük şereflerle ve saadetlerle Cumhuriyet Bayramlarını kutlamasını gönülden arzu ediyoruz” dedi.

FİLİSTİN’İN YANINDAYIZ

İsrail’in Filistin saldırısına değinerek, “Uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk ilkelerinin açık ihlalinin söz konusu olduğu bu saldırılar ve şiddet eylemleri derhal durdurulmalıdır. Bu bağlamda dün olduğu gibi bugün de Filistin halkının yanındayız” diye konuştu.

ATATÜRK VE İNÖNÜ

10 Kasım’a atıfla, “Yurtta barış dünyada barış diyen ve dünya liderlerinin saygısını kazanmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 85’nci yılında rahmet, saygı ve özlemle anıyoruz” diyen Saltaş bir dönem Başbakan yardımcılığı ve SHP (CHP) genel başkanlığı yapan Prof.Dr.Erdal İnönü’yü ölümünün 16’ncı yılında rahmet, saygı ve özlemle andıklarını söyledi.

Ay sonuna doğru gerçekleşecek Öğretmenler Günü’ne dair de, “Atatürk’ün yeni nesli emanet ettiği öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlarız” dedi.

Haber merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.