CHP’de Tavşancıl yine düştü..  Yine kalkamadan Tavşancıl düştü

CHP’de Tavşancıl yine düştü.. Yine kalkamadan Tavşancıl düştü

1950’lerde CHP’nin kalesi Tavşancıl, Demokrat Parti’nin iktidara gelmesiyle Demokrat Partili olmuştu. Son yerel seçiminde akrabalar yarışınca Saadet’e kaptırdı. Yine ayağa kalkamadan, belediye kapandı!

Erkal Vardar ile röportajımızın son bölümünde yakın tarihten anılar var. Vardar, çok partili dönemin başlaması ile CHP’li Tavşancıl’ın nasıl DP’li olduğunu anlatmıştı. Tavşancıl zamanla yine eski kimliğine büründü. Kurucu belediye başkanı Salih Gün şahsında hep CHP’li oldu. Ama son yerel seçimde akrabalar yarışıp oylar bölününce seçimi Refah’ın adayı Eşref Öner kazanmıştı. CHP, Tavşancıl’ı bir daha geri alamadı. KBB yapılanması ile birlikte Gebze’nin belediyeli beldesi Tavşancıl, Dilovası’nın mahallesi oldu..

BELDE BAŞKANLIĞINI KABUL ETTİM

 

“2000 senesinde eşim Güzin Hanım ile birlikte Tavşancıl’a geri geldim. Geldiğim sene seçim verdi. Belediye seçimlerine çalıştık, olmadı. Bana ne istediğimi sordular. Bir şey istemediğimi söyleyip, ‘Herkes birbirini dışladı. Burada parti boş kaldı’ dedim. Belde başkanlığı teklif ettiler. ‘Yaparım’ dedim.

SALİH’E VERMİŞLER, SALİH KAZANMIŞ

Uzun yıllar sonra Tavşancıl’a yerleştiğimde Kayapınar Mahallesi’nin oluştuğunu ve Doğu Anadolu’dan vatandaşların yerleşip ikamet ettiğini gördüm. Bağına, bahçesine de el koymuşlar. Onlarla uğraşıyorlar, uğraşamıyorlar. Belediye başkanı olmaya kalkmışlar. Benim kayınbiraderim de ANAP’tan adaylığı koymuş, ama kazanamamış. Son gece dönmüş, Salih’e yardım etmiş. ‘Salih’e verin oyları, kazanamayacağız’ demiş. Salih’e vermişler, Salih kazanmış.

GÜN, SERDAR’A YARDIM ETMEDİ

Son seçimde ise oylar bölündü. Milletvekili Salih Gün, CHP’nin adayı Hasan Ural Serdar’a yardım etmedi. Saadet Partisi’nden, Kayapınar Mahallesi sakini Eşref Öner belediye başkanı seçildi.

 

GELİN HANIM BİR O BİR BU KONVOYDA

AK Parti’nin belediye başkan adayı da Mustafa Tetik idi. Mustafa Tetik, Serdar’ın damatları olur. Kayınpeder ile damat karşı karşıya. Gelin hanım bir bizim konvoy ile geliyor, bir onların konvoyuyla.Kayınpeder ile damat yarıştı. Her ikisi de yarışı kaybetti. Biz de hata yaptık.

KENDİMİ İNKAR ETMİŞ OLURUM

 

Mehmet Tetik kardeşim gibidir, can arkadaşımdır. Bana, ‘Mustafa’ya oy ver’ dedi. CHP’li olduğumu söyleyip, ‘Kusura bakma. AK Parti’ye oy vermem. Kendimi inkâr etmiş olurum’ dedim. Hiç kimseye de gidip, ‘Oraya oy verin’ demedim. Kayınbiraderimin yaptığını ben yapmadım. Yapmam mı lazımdı, yapmamız lazımmış!

Ondan sonra bana düşman oldular. CHP’deki iki belediye meclis üyesi beni dinlemedi bile. AK Partililer dinledi, onlar dinlemedi. Dönemin Gebze İlçe Başkanı'na  söyledim. ‘Onlar bana ait sen karışma’ dedi. ‘Ne demek’ dedim. Benim belde başkanlığı yaptığım yerin belediye meclis üyeleri bunlar.

Sabahtan oturum var. Konuyu, gündemi konuşacağız. Gündemde neye itiraz edeceksek konuşacağız. Siz itiraz edeceksiniz.

AK Parti’deki yeğenim İhsan Umur’a ne yapılacağını söylerdim. ‘Tamam dayı öyle yapalım’ derdi. Onlar dinleyip itiraz etmezdi. Bizimkiler dinlemiyorlardı.

Çok yanlışlar gördük. Siyaseti de doğru bilmeyenler vardı. Gelen ilçe başkanı milletvekili olmayı düşünerek geliyor. Halbuki döneminde Deniz Baykal, ilçe başkanlarının milletvekili olmayacağını söyledi.”

 Fotolar: Erkal Vardar/Facebook

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.