CHP’de listeler askıya çıktı

CHP’de listeler askıya çıktı

 27 Ekim Pazar günü 7 ilçede önseçim yapmaya hazırlanan CHP’de listeler askıya çıktı. CHP’de önseçim takvimi bugün resmen başladı. CHP İl...

 

27 Ekim Pazar günü 7 ilçede önseçim yapmaya hazırlanan CHP’de listeler askıya çıktı. CHP’de önseçim takvimi bugün resmen başladı. CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın günler öncesinden duyurusunu yaptığı önseçim listeleri bugün askıya çıktı. İzmit ’te de Önseçime katılacak 7 bin 400 partilinin isminin bulunduğu listeler parti binalarında askıya çıktı.

İZMİT’TE MAHMUT TANAL GÖREVLİ

Listelere itirazların perşembe günü sonuçlanacağını belirten Yıldırım, “İtirazlar sonuçlanmış olup, yeni liste cuma günü Ankara'dan bize gönderilecek. Üye sayımızı 25'e bölerek 292 kişilik sandık oluşturmaya başlayacağız. Her sandıkta en fazla 300 üye oy kullanacak. 3 sandık kurulu oluşturulup, sandık başkanı ilçe yönetimi tarafından belirlenecek. Diğer 2 üye ise aday adaylardan oluşacak. Arkadaşlarımızın öncülüğünde seçim çalışmasını tamamlayacağız. Sandıklarımız İzmit Lisesi'nde kurulacak ve her sınıfa bir tane sandık kuracağız. MYK'nın görevlendirdiği CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın önseçimlerde görevli olacağı kulağımıza geldi. Ön seçimlerde bir bilgi işlem odası hazırlanacak ve başta basın olmak üzere bilgiler buradan verilecek. Didem Yıldızlı arkadaşımız bilgi işlemde sorumlu olacak” diyerek ön seçim listesi ve sonrasıyla alakalı bilgileri paylaştı.

Önseçime girecek ilçelerin üye ve aday sayıları şu şekilde;

İZMİT: 8 ADAY, 7 BİN 400 ÜYE
İzmit'te ön seçim
İzmit Lisesi'nde yapılacak. 7 bin 400 üye, 25 sandıkta oy kullanacak. Her sınıfa bir sandık konulacak ve oy kullanmak için kabinler oluşturulacak. Her sınıfta bir sandık başkanı, iki de yardımcısı olacak. 

ÖNSEÇİME GİRECEK ADAY ADAYLARI: Sefa Sirmen, Fatma Kaplan Hürriyet , Cüneyd Özkürkçügil, Hakan Tanta, Ertuğrul Akalın, Hikmet Erenkaya, Aysun Özcan Erenkaya, Fahri Örengül.

GÖLCÜK: 2 ADAY, BİN 931 ÜYE

Gölcük'teki ön seçimde eski ilçe başkanı Fahrettin Büyükoğlu ile ilçenin tanınmış ve sevilen simalarından eczacı Turan Dumlu yarışacak. Gölcük'teki ön seçim Kavaklı Sahili'nde bulunan Melisa Düğün Salonu'nda gerçekleştirilecek. Bin 931 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu ön seçim için 7 sandık kurulacak. Sandık kurulu 21 kişiden oluşacak. Genel merkezin görevlendirdiği 7 milletvekilinden biri de Gölcük'te seçimi izleyecek. Saat 08.00'de başlayacak oy kullanma işlemi 17.00'de son bulacak.

ADAY ADAYLARI: Fahrettin Büyükoğlu, Turan Dumlu.

DERİNCE: 2 ADAY, 2 BİN 400 ÜYE

Derince'deki ön seçimde eski ilçe başkanı Hakan Savaş ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli doktor Ayhan Mutlu adaylık için yarışacak. Ön seçim, Derince İstasyonu'nda bulunan gar salonunda yapılacak. Derince'de 2 bin 400 üye, 9 sandıkta oy kullanacak. Sandık kurulu 27 kişiden oluşacak.  Sabah 08.00'de başlayacak oy kullanma işlemi akşam saat 17.00'de son bulacak.

ADAY ADAYLARI: Hakan Savaş, Ayhan Mutlu.

KARTEPE: 5 ADAY, BİN 360 ÜYE

Kartepe'deki ön seçime eski belediye başkanları Yaşar Sönmez, Selahatin Altınkaya ve Ömer Hazer'in yanı sıra Zümrüt Sevinç ile Beyhan Korkmaz da giriyor. 5 aday adayının yarışacağı Kartepe'deki seçimin oldukça heyecanlı geçmesi bekleniyor. Kartepe'deki ön seçim Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılacak. Kartepe'de bin 360 üye, 5 sandıkta oy kullanacak. Sandık kurulu 15 kişiden oluşacak. Saat 08.00'de başlayan seçim saat 17.00'de son bulacak.

ADAY ADAYLARI: Yaşar Sönmez, Selahatin Altınkaya, Ömer Hazer, Zümrüt Sevinç, Beyhan Korkmaz.

KÖRFEZ: 3 ADAY, 2 BİN 108 ÜYE

Körfez'deki ön seçimde ise Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı'ndan istifa eden Prof. Dr. Reşat Başar, diş hekimi Ergün Tanrıbel ve Serap Baykurt aday olabilmek için yarışacak. Körfez Belediyesi hizmet binasının yanında bulunan Körfez Çok Amaçlı Kültür Merkezi'nde yapılacak ön seçimde 8 sandık kurulacak ve 2 bin 108 partili oy kullanacak. Sandık kurulu 24 kişiden oluşacak. Saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi saat 17.00'de sona erecek.

ADAY ADAYLARI: Reşat Başar, Ergün Tanrıbel, Serap Baykurt.

DARICA: 2 ADAY, BİN 630 ÜYE

Darıca'da inşaat mühendisi Yakup Törk ile yine inşaat mühendisi Cengiz Hamşioğlu'nun yarışacağı ön seçim ilçenin merkezinde bulunan bir okulda yapılacak. Hangi okul olacağı pazartesi günü belli olacak. Bin 630 üye oy kullanacak ve 6 sandık kurulacak. Sandık kurulu 18 kişiden oluşacak. Saat 08.00'de başlayan seçim 17.00'ye kadar devam edecek.

ADAY ADAYLARI: Yakup Törk, Cengiz Hamşioğlu.

ÇAYIROVA: 2 ADAY, BİN 406 ÜYE

Çayırova'daki ön seçimde ise Timur Koç ile Mustafa Anaç yarışacak. Çayırova Mustafa Necati Ortaokulu'nda yapılacak ön seçimde bin 406 üye, kurulacak 5 sandıkta oy kullanacak. Sandık kurulu 15 kişiden oluşacak. Oy kullanma işlemi saat 08.00'de başlayıp akşam 17.00'ye kadar sürecek.

 

ADAY ADAYLARI: Timur Koç, Mustafa Anaç.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.