CHP’de kritik gün 5 Eylül

CHP’de kritik gün 5 Eylül

 CHP Kocaeli İl Örgütü'nün haftalık yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde il başkanı Yalçın Kuşkan açıklamalarda...

 

CHP Kocaeli İl Örgütü'nün haftalık yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde il başkanı Yalçın Kuşkan açıklamalarda bulundu.  Başkan Kuşkan, 5 Eylül'de milletvekilleri Hurşit Güneş, Mehmet Hilal Kaplan ve Haydar Akar ile birlikte Ankara'ya giderek il genelinde ve ilçelerde hangi yöntemlerle belediye başkan adaylarını belirleyecekleri bir toplantı yapacaklarını söyledi. Kuşkan, 5 Eylül'de Ankara'ya gitmeden önce 2 Eylül Salı akşamı ilçe başkanları, milletvekilleri ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte KYÖD'de son değerlendirme toplantısı yapacaklarını ifade etti.

 

AKTARMALI DA OLSA AÇILSIN

2 Eylül'de uçuşlara yeniden açılacak olan Cengiz Topel Hava Alanı konusunda konuşan başkan Yalçın Kuşkan, “Kocaeli'nin 11 milletvekilinden 7 tanesi AKP'de, büyükşehir belediyesi dahil 13 belediye AKP'de ama bir Cengiz Topel'i işletmeye güçleri yetmedi. 2 Eylül'de aktarmalı olsa da Cengiz Topel'in uçuşlara açılması güzel bir şey. Aktarmalı da olsa olsun kentimizin kazanımızdır. İnşallah ilerleyen zamanlarda aktarma ortadan kalkar ve tüm illerle ve uluslar arası uçuşlar yapar” ifadelerine yer verdi.

 

BİZE KIZIYORLAR

Kentin sorunlarını dile getirdikleri için eleştirildiklerini ifade eden Yalçın Kuşkan, “AKP yerel yönetimlerde 10 yıldır görev yapıyor. Biz AKP hiç bir şey yapmadılar dediğimizde bize kızıyorlar. Borcunu sık sık gündeme getirdikleri Yuvacık Barajı'nı yapanlara teşekkür etmeleri gerekirken onu yapanları eleştiriyorlar.  10 yılın sonunda bir göletle uğraşıyorlar. Büyükşehir Belediyesi'nde bir intikal sorunu var. 9 yıl sonra Kocaeli'nin susuzluk sorunu yaşaya bileceğini ancak idrak ettiler. Ancak yine de eleştirdikleri Yuvacık Barajı'nı yapamadılar” dedi.

 

ADAYLIK KONUŞMADIK

Adı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin ile birlikte Alevi Kültür Dernekleri Başkanı doğan Demir’in kızının düğününe gelen CHP Ardahan  Milletvekili Ensar  Öğüt ile ilgili sorulan bir soruyu cevaplayan Kuşkan, “Ensar Öğüt üç dönemdir milletvekilliği yapan partimizin önemli  ve deneyimli bir ismi. Adaylığı konusunda bir bilgi sahibi değilim. Kendisi benimle bu konuda bir şey konuşmadı. Belediye başkanlığı talebinde bulunmadı. İlimize geldiklerinde genel parti değerlendirmelerinde bulunduk. Adaylıkla ilgili bir görüşmemiz olmadı” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.