CHP’de kadınların rüzgarı

CHP’de kadınların rüzgarı

CHP Kocaeli İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda milletvekili aday adaylıklarını açıklayan Yeşim Akpınar ve Yaprak Fidancı kadınlardan tam destek aldı.

saribay.jpgyaprak-fidanci.jpgyesim-akpinar.jpgCHP’de yürüttükleri çalışmalarla partililerin yakından tanıdığı Fidancı ailesinin kızı Yaprak Fidancı ve Eğitim Sen’de 20 yıldır aktif görevler üstlenen Yeşim Akpınar CHP Kocaeli İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantı ile milletvekili aday adaylıklarını açıkladı. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, il yöneticileri, CHP İlçe başkanları, Eğitim Sen Kocaeli Şube Başkanı Hicran Turan, Tüm-Bel-Sen Başkanı Erdal Karakuş, Genel İş Sendikası Başkanı Vedat Küçük, Ses Kocaeli Şube Başkanı Gökhan Bektaş, Veli-Der Başkanı Göksal Yılmaz ve çeşitli dernek temsilcileri hazır bulundu.

LİSTELER BELİRLENDİKTEN SONRA

Aday adaylığı açıklamaları öncesinde katılımcılara hitap eden CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, toplantıya gösterilen yoğun ilgi için partililere teşekkür etti. Sarıbay “Hepinize bir kez daha söylemek istiyorum. Ben bu parti için il başkanlığına devam ediyorum ve milletvekili aday adayı olmuyorum. Tüm partililerimizin beğendiği bir liste çıksın istiyorum. Umarım bu kalabalık katılımlar, listeler belirlendikten sonrada devam eder” dedi.

ÇALIŞMAMA HAKKI YOK

24 Haziran seçimlerine kalan süreye dikkat çeken Sarıbay “ ‘O varsa ben yokum’ diyen varsa bu partiden gitsin. Bu parti kişilerin menfaatlerine hizmet etmiyor. 2002 de haksızlığa uğradığına inandığımız Recep Tayyip Erdoğan’ı meclise sokan bu partiydi ve bugüne kadar hukuk dışı bir muamele gören herkesin yanında olan parti olmaya devam ettik. Hiç bir partilimizin artık kırgınlıkları bahane ederek çalışmama hakkı yok. Bu seçim artık var olma ya da yok olma seçim haline gelmiştir” diye konuştu.

SIRALAMAYI DÜŞÜNMEYİN

Sarıbay konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Hukuk sistemi, ayaklar altına alınmış, dış ilişkiler ayaklar altına alınmış, ekonomi çökmüş halde. İktidar gittiği mahallede hangi vatandaşa neyi savunacak merak ediyorum. Biz bunları düzeltmeye talibiz. Ama bu durum hepinize bağlı. Cumhurbaşkanı adayları, milletvekili aday sıralamasını düşünmeden hep birlikte çalışmamız lazım.”

GÜÇ ZEHİRLENMESİ

Sarıbay’ın konuşmasının ardından aday adaylığı için başvurusunu ilk açıklayan isim Yeşim Akpınar oldu. Akpınar aday adaylığı başvurusuna nasıl karar verdiğini şu sözlerle açıkladı; “Ülkemiz zorba bir iktidarın güç zehirlenmesi yaşayan artık ne yapacağını kestiremediğimiz ırkçı, faşist, gerici bir tiradının heyezanı ile karanlığa sürükleniyor. Adalete güven kalmamıştır. Tüm kurumlar yeniden yapılandırılmalıdır. Halklara, bilime, kadına, doğaya düşman bu talancı iktidar artık gitmelidir. Bu anlayış ve kararlılıkla Kocaeli’den adaylığıma desteğinizi bekliyorum”

CHP’YE GÖNÜL VEREN AİLE

Akpınar’ın ardından Yaprak Fidancı aday adaylığı için başvurusunu yaptığını duyurdu. CHP İl Örgütü’nün eski yöneticilerinden merhum Cemalletin Fidan ve Körfez İlçe Örgütü’nün kurucularından Mürüvvet Fidan’ın kızı Yaprak Fidan, partiye uzun yıllar aile olarak gönül verdiklerini söyledi. Körfez İlçe’de seçilen ilk kadın kurultay delegesi olduğunu da söyleyen Fidan, görev aldığı çeşitli sosyal sorumluluk projelerinden bahsederek iktidar partisinin izlediği politikaları eleştirdi. Açıklamaların ardından tüm katılımcılar Akpınar ve Fidan’ı kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.