CHP’de  heyecanlı kongre

CHP’de heyecanlı kongre

CHP Gebze İlçe Örgütü’nün 37’nci olağan ilçe genel kurulu bugün Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Kongrede katılım yüksek ve adaylar ise oldukça iddialı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) belirlenen kongre takvimi kapsamında mahalle delegelerinin belirlenmesinin ardından sıra ilçe kongrelerine gelmiş; Gebze hariç 11 ilçede CHP, ilçe kongrelerini tamamlamıştı. CHP Gebze 37. Olağan İlçe Kongresi bugün Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde saat 12.00’de başladı. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Musa Yılmaz, geçmiş dönem ilçe başkanı İsmet Kara, Sait Aydın, CHP Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gökhan Orhan ve Gebze Belediyesi eski başkanı Sedat Tüze’nin oğlu Serdar Tüze ilçe başkanlığı için yarışıyor. 416 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 17 ilçe yöneticisi ve 106 il delegesi belirlenecek.

YOĞUN KATILIM VAR

Kongreye CHP PM üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, İl Sekreteri Hüseyin Acurman, İl Başkan Yardımcısı Harun Yıldızlı, il yöneticileri, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Emre Andız, CHP Gebze İlçe Başkanı Musa Yılmaz ve yönetimi, İYİ Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü ve yönetimi, HDP Gebze İlçe eş başkanları, İl Eski Başkanı Cevdet Barış, Ferhan Şensoy, eski Kocaeli Milletvekilleri Hikmet Erenkaya, Mehmet Hilal Kaplan ve Hurşit Güneş, İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım, eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker, Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Fahri Örengül, Gebze Eski Belediye Başkanı Mehmet Emin Akın, eski Milletvekili adayı Muhip Kanko, 31 Mart seçimlerinde Derince Belediye Başkan adayı Sertif Gökçe, ilçe başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katılım sağladı.

CANDAN YÜCEER DİVAN BAŞKANI

Candan Yüceer, Başkan Yardımcılığını Çiğdem Canbaz, katip üyeliklerini ise Zafer Yılmaz ve Muhammet Demir yaptı. Kongrenin oy birliğiyle blok listeyle yapılmasına karar verildi. Candan Yüceer yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni 6 oka ve Atatürk’e gönülden bağlı partililer, yoldaşlarım; Mart’ın sonun bahar deyip Türkiye’nin dört bir yanında bahar çiçekleri açtıran, Atatürk’ün açtığı yolda birlikte yürümekten onur duyduğum arkadaşlarım sizleri saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bugün kazananı ve kaybedeni olmayan bir seçim yapacağız. Kim seçilirse seçilsin hak, hukuk, adalet mücadelesi veren partimiz kazanmış olacak bunu biliyoruz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi diğer partilere benzemez. Günü birlik hesaplarla kurulmuş bir parti değildir. İlkelerin partisi olmuştur. Hamuru Milli Mücadele yoğrulmuştur. Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet’in değerlerinin öncüsü olmuştur. Milletin iradesinin simgesi olmuştur” dedi.

 “SAHİPLİ DELEGE KATKI SUNAMIYOR”

Plan ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından konuşan Gebze Eski Belediye Başkanı Mehmet Emin Akın, “Objektif eleştirilerin olduğu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin ideolojisine, siyasetine katkı sunacak bir kongre olacağını görmek istiyorum. Böyle olacağına inancım tam. Bugünkü delege sistemimiz, partimizin ilkelerine ve ideolojisine katkı sunan bir sistem değil. Bu sistemin, tamamıyla değişmesinden yanayım. Çünkü iki türlü delege oluşuyor. Birincisi sahipli delege, ikincisi kadrolu delege. Delege arkadaşlarım sakın alınmasınlar ama bugüne kadar olan işler bunlar. Sahipli delege katkı sunamıyor. Bu sistem kaldırılmalı. Üyeler sıfırlanmalı. Üyeler sıfırlandıktan sonra parti eğitmenleri tarafından eğitilmeli. Sertifikasını alan üye partiye kayıt olmalı. Önce yedek üye, daha sonra da asil üye olarak partinin üyesi yapılmalı. Avrupa sosyal demokrat partilerde bu iş böyle yürüyor; başarı da buradan geliyor. Bu sistemin bu şekilde yürümesi lazım. Bu sistemin partimize yarar getireceğini umuyor genel merkez ve yöneticilerimize sunuyorum” dedi.

 “GENEL BAŞKANIMIZLA PAYLAŞTIM”

Akın’ın ardından konuşan CHP eski İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, “Gebze, Kocaeli siyasetinin, hem merkez sağ siyasetinin ve merkez sol siyasetinin en önemli merkezlerinden biri. 1994 yılından itibaren yapılan seçimlerde, ne birinci parti olabilmişiz ne de iktidar olabilmişiz. Bırakın birinci parti veya iktidar olmayı, hayal ettirecek sonuçlara bile yaklaşamamışız. Bu konuyu birkaç gün önce genel başkanımızla paylaştığım için sizlerle de paylaşmak istiyorum. Gebze’de 22 sene içerisinde 14’üncü ilçe başkanı seçilecek. Ortalama bir ilçe başkanı 19- 20 ay görev yapmış. Bu kadar istikrarsız bir yapıdan başarı beklemek hayalciliğin ötesinden başka bir şey olamaz. Siyasette, ticarette, hayatın her alanında planlama ve bu planlanan durumlar sayesinde istikrarlı yapı başarıyla sonuçlandırılabilir” dedi.

 “SORUŞTURMANIN ŞÜPHELİLERİNDEN BİRİ BÜYÜKAKIN”

 Büyükşehir Belediyesi eski Meclis Üyesi Fahri Örengül, “AK Parti’nin Kocaeli’deki üye miktarı 280 bin, CHP’nin 28 bin. Yaklaşık yüzde 10’a tekabül ediyor. Ama seçimlerde bu oran yarı yarıya. Dışa dönük seçimlerde eksikliklerimiz var. Seçimleri bitiyoruz, zannediyoruz ki iktidara geldik. İki önemli hatamız var: örgütsel ve stratejik. Sefa Bey milletvekili adayı olmayıp İzmit Büyükşehir adaylığına devam etseydi 2014 yerel seçimleri kuvvetle muhtemel seçimler CHP’de olacaktı. Kocaeli’de Ulaşım A.Ş. diye bir firma var. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 290 milyon lira civarındaki parayı Ulaşım A.Ş.’ye aktardı, hiçbir şey yapamadık. Kadrolar AK Partili isimler, hiçbir şey yapamıyoruz. BELSA Plaza sembol binamız. Antalya Valisi Münir Karaloğlu’nun genel sekreter olduğu dönemde orayı sattılar. Brezilya menşeili sahte senetlerle satıldı; iptal edildi. Soruşturmanın şüphelilerinden birisi şimdiki Büyükşehir Başkanı Tahir Büyükakın. Orada soruşturma geçiren insanların büyük bir bölümü AK Parti’nin A takımında. Bir an önce kişisel beklentilerini bir kenara bırakarak adama göre iş değil, işe göre adam olması lazım” dedi.

“KENDİ EKİBİMİN ELİNİ SIKARIM DEDİ”

Eski İlçe Kadın Kolları Başkanı Kıymet Ayan kongrede yaptığı konuşmada, “ Hepimiz ülkenin nereye gittiğini biliyor ve dehşetle izliyoruz. Beni partim ve gidişatı daha çok ilgilendiriyor. Bu gidişle gittiği sürece ülkenin de gidişatının düzeleceğine inanmıyorum. Beş adayda birbirinden kıymetli partimize gönül vermiş arkadaşlarımız. İktidar olamamamızın sebebi parti içi bir olamamamızdır. Bizde bir tabir vardır kavgalı eve kız verilmez o yüzden herkes aklını başını almalı. Bir arkadaş bizim elimizi sıkmadı, ben ilk önce kendi ekibimin elini sıkarım dedi. Bizden değilsin ben senin elini sıkmam diyor, çok ayıp çok ayıpladım .Ben diyorum ki bu partiyi ayrıştırmayacak birileri olmalı. Parti içinde böyle bir kadronun olduğunu biliyor ve Serdar Tüze ve arkadaşlarını destekliyor. Sonuna kadar arkasındayım” ifadelerinde bulundu.

“GEBZE, ARKA PLANDA BIRAKILIYOR”

Ayan’ın ardından konuşan Darıca eski Belediye Başkan Adayı Yakup Törk, “Gebze, kendi sorunlarını çözebilecek siyasetçilere sahip. Ben doğma büyüme Gebzeliyim ama hepimiz başka memleketlerden geldik. Biz Gebze’de iktidar olabilmek için önce ilçe başkanımızın vekillerimizle beraber Gebze’nin il olabilmesini söylemesi gerekiyor diyorum. Biz il

özgürce yapabiliriz. Gebze, bölgenin en yoğun nüfusa sahip 12 ilçenin birincisi olması sebebiyle önemli. Önemli ancak siyasette arka planda bırakılır, yeri geldiğinde birkaç noktada bir araya gelinir. Bu sadece CHP’de değil, diğer partilerde de böyle. Biz artık İzmit’le bir kan uyuşmazlığı olduğunu görebiliyoruz. Gebze’yi il yapmadan CHP’nin ne ileri gitmesi, ne de Gebze’nin gelişmesini göremeyeceğiz diye bir korku var içimde” dedi.

 “CHP  BİRİNCİ PARTİ OLACAK”

Eski Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş yaptığı konuşmada, “Ben geçtiğimiz hafta Ankara’daydım. Genel başkanımla görüştüm, izlenimleri paylaştım. Gebze’nin de durumundan bahsettim. Gebze’de 5 adaylı kongrenin olması benim kişisel olarak görüşümü söyleyeyim, çok olumlu bir şey. Gebze partimizin güçlü olmadığı ama potansiyelinin güçlü olduğu bir yerdir. Tuzla’da partimizin oy oranı Gebze’den daha yüksek. 2019 seçimlerinin çok önemli bir özelliği var. Büyük bir stratejinin sonucu. 2019 seçimlerinde yaptığımız ittifakın sadece sol kesimlerle yapılmadığını, merkezde, merkez sağda ittifaklarla oluşturduğumu unutmayalım. Genel başkanımız artık daha ılımlı, daha merkezdekilerle ittifak kurulmasını düşünüyor. 2023 seçimlerinde CHP’nin Kocaeli’de birinci parti olabileceğine inanıyorum” dedi.

BU KENTİ 25 YILDIR BİZ YÖNTEMİYORUZ

CHP Kocaeli Milletvekili  M. Hilal Kaplan’da “Bu kenti 25 yıldır biz yönetmiyoruz. AK Parti’nin anlayışı olan siyasi görüşler yönetiyor. İki gün önce Ticaret Odası Başkanı “Gebze’yle övünün, milli gelirin en yüksek olduğu ilçe” dedi. Ama en fakirin olduğu yer de Gebze. Nedeni, yönetimlerin kötü bir anlayışla idare etmesi. AK Parti’nin 25 yıldır burayı idare etmesinde bizim eksikliğimiz yok mu? Bugün 5 adayımız varsa demokratik yarıştan değil, 5 adayın olma nedeni bir araya gelemememizden. Bir konuşmacı arkadaşımız ‘birbirimizi sevmiyoruz, saygı göstermek zorundayız’ dedi.img-20200119-wa0002-001.jpgimg-20200119-wa0000-001.jpgimg-20200119-wa0004-001.jpgimg-20200119-wa0003-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.