CHP VE EMEP’DEN TEPKİ: “Kadın cinayetleri sistemin sonucudur”

CHP VE EMEP’DEN TEPKİ: “Kadın cinayetleri sistemin sonucudur”

CHP Kocaeli İl Başkanı Songül Kaya yaptığı açıklama ile Türkiye gündemine oturan  Emine Bulut cinayetine tepki gösterdi.

Songül Kaya yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“4 yıl önce boşandığı Fedai Baran tarafından öldürüldü. Öldürüldüğünde yanlarında 10 yaşındaki kızları vardı. 10 yaşındaki kızın “Anne lütfen ölme” sözleri, annesinin “Ölmek istemiyorum” çığlığına karıştı. Katil kendisini, çocuğumun yanında hakaret etti sözleri ile savundu.

Emine Bulut’un sözleri bu kaderi paylaşan tüm kadınların çığlığıdır. Türkiye'de kadın cinayetleri durmak, azalmak bilmezken sadece 2019 yılının ilk 6 ayında ulusal ve yerel gazete verilerine göre 214 kadın hayattan koparıldı. 2003 yılından bugüne kadın cinayetlerindeki artış oranı yaklaşık %400.

 

Kadınların huzurla ve güven içinde yaşadığı bir toplum için gerekenleri yapmak hepimizin sorumluluğudur. Kadına yönelik ayrımcılığın, şiddetin son bulduğu, kadın erkek eşitliğinin toplumun her alanında yaşanabildiği adil, eşit ve özgür Türkiye’ye yine kadınlar hayat verecek!”

 

EMEK PARTİSİ’NDEN TEPKİ

EMEP  Gebze İlçe Örgütü üyesi kadınlar da olaya tepki göstererek, insanca yaşam ve yaşatmak için mücadele çağrısında bulundu. 
Emek Partili Kadınlar olarak yapılan açıklamada, “2019’un ilk altı ayında 214 kadın katledildi. 2018 de ise 395 kadın katledildi. Bu yan yana gelen rakamlar sadece bir sayı değil. Kadınların, kız kardeşlerimizin, çocukların bütün bir ömrü. Yaşanan kadın cinayetleri bu sistemin sosyal bir sonucudur. Alınmayan önlemler, tahrik ve iyi hal indirimleri, koruma kararlarının uygulanmaması, kadın katillerini koruyan yasalar, kadınlara baskı ve üstünlük kuran, hayatımıza yer eden, mecliste, fabrikada, sokakta, televizyonda, gazetede karşımıza çıkan kadını yok sayan, şiddeti, tacizi meşru kılan, kadın cinayetlerini sıradan, anlık öfke, kadının tahrik etmesi hatta ‘kadının kaderi’ haline getiren erkek egemen konuşmalar, tüm bunlar ölümleri hazırlayan yollardır” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.