CHP mitinge hazırlanıyor

CHP mitinge hazırlanıyor

CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, il örgütüne başvurusunu bildiren 42 aday adayının olduğunu söyleyerek, cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Kocaeli mitingi tarihi için görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

1-009.jpgCHP İl Yöneticileri haftalık yönetim kurulu toplantısını partinin il binasında gerçekleştirdi. Toplantı öncesinde CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, sonlanan aday adaylıkları başvuruları ve 24 Haziran seçimleri ile ilgili partinin yürüteceği çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. Bazı basın organlarında partinin seçime hazır olmadığı şeklinde çıkan haberleri eleştiren Sarıbay, “Seçim hazırlıkları son sürat devam ediyor. Hazır olmadığımıza dair söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

AVUKAT ORDUSU KURDUK

Örgütün tüm kademelerinin yoğun bir çalışma yürüttüğünü ifade eden Sarıbay, “CHP belediyenin dağıttıklarıyla seçime hazırlanan bir parti değildir. CHP, evlere giderek halka inerek kazanan bir partidir” diye konuştu. Vatandaşların özellikle ‘Oyum çalınır mı?’ korkusu yaşadığını dile getiren Sarıbay, “Halkın oylarına sahip çıkacak bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Yaklaşık 120 kişiden oluşan bir avukat ordusu kurduk. Yarın avukatlarımızla bir toplantı yapacağız” ifadelerini kullandı.

ŞAİBELİ OY KULLANILIRSA

Partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin de bu konudaki hassasiyetini hatırlatan Sarıbay, “Sayın cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce de ‘Seçim sonucundan yanlış bir şey çıkarsa 50 bin avukatı YSK önüne yığarım’ demişti. Böyle bir durum söz konusu olursa Kocaeli örgütümüzden avukatlarımız derhal YSK’ya gidecek olan avukat ordusuna katılacaktır” dedi.

İL ÖRGÜTÜNE GELEN 42 ADAY ADAYI

CHP İl Başkanlığı’na, genel merkeze giderek aday adaylığı başvurusunda bulunduğunu söyleyen 42 kişinin olduğunu duyuran Sarıbay, “42 adayımızdan bir çoğu nezaket gereği bana başvurularını bildirdi. İlçe örgütlerinde yapılan aday adaylığı açıklamalarına maalesef program yoğunluğundan ötürü katılamıyorum. Ancak il binamızda açıklama yapmak isteyen herkese kapımız açıktır ve bende burada yapılan açıklamaların her birine katılım sağlıyorum” diye konuştu.

Genel merkezden, başvuru yapan isimlerin tam listesinin gelmesini beklediklerini söyleyen Sarıbay, listenin kesinleşmesiyle en yakın zamanda aday adaylarını tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini belirtti.

HÜRRİYET’İN DURUMU

CHP’den İyi Parti’ye transfer olan milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’in aday adaylığı için henüz başvuru yapıp yapmadığı hakkında gelen soruyu da yanıtlayan Sarıbay, “Başvurular bitti, hakkı yandı diye bir durum söz konusu değil. Fatma Hanım gibi 14 vekilimiz daha mevcut. Genel merkezimiz bu vekiller için bir opsiyon kullanabilir. Henüz süreç bitmedi. YSK’ya, tüm partilerin aday adaylığı listelerini teslim edeceği son gün olarak ilan edilen 21 Mayıs tarihine kadar beklemedeyiz” ifadelerini kullandı.

KOCAELİ MİTİNGİ İÇİN HAZIRLIK

24 Haziran seçimleri öncesinde partinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Kocaeli’de gerçekleştireceği miting tarihinin henüz netleşmediğini söyleyen Sarıbay, “Grup başkan vekilimiz Engin Altay mitingleri düzenleyecek olan isim olarak görevlendirildi. Yalova mitinginde, Ramazan sonrası için bir tarihte Kocaeli mitinginin yapılması yönündeki isteğimizi Sayın Muharrem İnce’ye ilettik. Engin Bey ile de görüşeceğiz. Kocaeli mitinginin İzmit ya da başka bir ilçede yapılıp yapılmayacağı da henüz belli değil. Parti içerisinde yapacağımız görüşmelerden sonra miting yeri de netlik kazanacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.