CHP Meclis’e Meclis ve şeffaflık önerdi

CHP Meclis’e Meclis ve şeffaflık önerdi

Gebze Belediye Meclisi’nin yarınki toplantısında 2021 yılı mali performans programı ile tahmini bütçe görüşülecek. CHP Grubu’nun programa önerileri arasında mahalle meclisleri kurulması ve şeffaf belediyecilik de yer alıyor.

Gebze Belediye Meclisi’nde ağustos ayı toplantısı ikinci oturumu yarın saat 16.00’da gerçekleşecek. Gündemde 2021 yılı tahmini bütçesi ile 2021 Mali yılı Performans Programı var. Meclis’te CHP Grubu performans programına dair çok sıkı ve geniş kapsamlı bir çalışmada bulunmuş ve bir önceki toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen konuya, raporunu iliştirmişti. Bununla da yetinmeyen CHP, Toplumsal Fırsat Eşitliği ve Engelliler Komisyonu’na da konunun pas edilmesini önermiş, bu önerisini de kabullendirmişti.

 

BUGÜN AÇIĞA ÇIKACAK

 

CHP’nin performans programından bir bölümüne geride kalan günlerde detaylı olarak yer vermiştik. Önümüzdeki günlerde de kamuoyunun gündemine ve tartışmalarına girmesi için diğerlerine yer vereceğiz. Bugün manşete çektiğimiz önerileri ise, “Şeffaf Belediyecilik” talebi. Bu talebin ve CHP’nin taslağındaki diğer önerilerin ne derece hayat bulacağı bugün açığa çıkacak. CHP Grubu’nun şeffaf belediyecilik talebiyle istemleri şöyle:

Denetim komisyonlarının etkin şekilde çalıştırılması

Belediye encümenine muhalefet partilerinden üye alınması

Belediyemize iletilen bilgi edinme kanunu kapsamına olan sorulara eksiksiz ve tam cevaplar verilmesi.

Belediyemizce yapılan ihalelerin canlı yayınla yayımlanması

Belediyemizce yapılan tüm işlemlerden muhalefetin etkin şekilde bilgilendirilmesi

Muhalefet partilerinin yönetimin paydaşı olarak kabul edilmesi

Muhalefet partilerince yapılan eleştiri ve önerilerin dikkate alınması

Her mahallenin mahalle meclisinin kurulması ve mahallenin katılımının sağlanması. Kurulan meclislerin çözüm noktası olabilmeleri için muhtarlık binalarının da içinde bulunacağı mahalle idare binalarının yapılması. Mahalleli ile belediye arasında koordinasyonu sağlamak.

Gerek doğrudan temin Gerekse de ihale yolu ile yapılacak işlerin şeffaf yapılması için “teklif alma ve kabul komisyonu”nun kurulması. Belediye meclisinde bulunan tüm partilerin temsiliyetinin sağlanması ile kurulmalıdır.

meclis-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.