CHP Kocaeli işçi sağlığı konusunu masaya yatırdı

CHP Kocaeli işçi sağlığı konusunu masaya yatırdı

CHP Kocaeli İl Sosyal Politikalar Komisyonu’nun düzenlediği ‘İşçi Sağlığı ve Güvenliği Neden Sağlanamıyor’ konulu panelde acı tablo gözler önüne serilirken, çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Sosyal Politikalar Komisyonu, artan iş cinayetlerinin nedenleri tartışmak ve çözüm önerilerini iletmek için “İşçi Sağlığı ve Güvenliği Neden Sağlanamıyor” konulu panele imza attı. CHP Kocaeli Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Demet Özgün Karaman ve komisyon üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen panele CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, il yönetim kurulu üyeleri, CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanvekili Özlem Ünal, geçmiş dönem Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, belediye meclisi üyeleri ve partinin önde gelen birçok ismi katıldı.

4 BAŞLIKTA İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

Çalışma ve Toplum Dergisi Yayın Yönetmeni Av. Dr. Murat Özveri ‘İş Kazası ve Meslek Hastalıklarında Hukuki Süreç ve Açmazlar’ başlığını, DİSK Birleşik Metal İş Sendikası Uzmanı Nuran Gülenç ‘Sendikalar İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği’ başlığını, Emekli İş Başmüfettişi Şeref Özcan ‘Devletin İş Güvenliği Yükümlülükleri’ başlığını, DİSK Eğitim ve İSİG Daireleri Müdürü Tevfik Güneş ‘Güvencesizlik Kıskacında İş Sağlığı ve İş Güvenliği’ başlığını panelde katılımcılar ile masaya yatırdı. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Başkanı Harun Özgür Yıldız, panele ev sahipliği yapan İl Sosyal Politikalar Komisyonuna, alanında uzman isimler olan konuşmacılara ve bu konuyu tartışmak, katkı sunmak gelen herkese teşekkürlerini sundu.

EMEKLİ OLAMADAN İŞ CİNAYETİ KURBANLARI
Başkan Yıldızlı, “Dün emeklilikte yaşa takılanların hakları için 81 ilde alanlardaydık. Birçok çalışan emekli olamadan iş cinayetlerine kurban gidiyor. Her gün yeni bir iş cinayeti haberi alıyoruz. Daha dün Kandıra’da yol yapım çalışması sırasında meydana gelen heyelan sonucu göçük altında kalan bir işçimizi kaybettik. Bu konuda ne yapılması gerektiğini tartışmak çok kıymetli. Bugün burada bizimle olan ve sürece katkı koyacak olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Yıldızlı’nın ardından CHP Kocaeli Sosyal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Demet Özgün Karaman, artan iş cinayetlerini rakamlarla gözler önüne serdi.

Haber: Hanifi SURUN

 

manset-2-045.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.