CHP il için sahaya iniyor

CHP il için sahaya iniyor

CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Tahsin Tarhan’ın Gebze’nin il olmasına ilişkin TBMM’de verdiklerin teklifin yankıları sürüyor. CHP Gebze İlçe örgütü il konusunda sahaya inmeye hazırlanıyor.

CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Tahsin Tarhan’ın Gebze’nin il olmasına ilişkin TBMM’de verdiklerin teklifin yankıları sürüyor. AK Parti dışında ise Gebze’nin il olmasına karşı olumsuz tutum ve tavır olmadığı gözleniyor.

SONUNA KADAR SAHİPLENİYORUZ

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Kocaeli Milletvekilleri Akar ve Tarhan’ın Gebze’nin il olmasına ilişkin teklifini sonuna kadar sahiplendiklerini ifade etti.

Gökhan Orhan gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Gebze’nin il olmasına dönük Kocaeli milletvekillerimizin TBMM’de verdikleri kanun teklifini sonuna kadar sahipleniyoruz. Bu konuyu gündemde tutmaya ve siyaset üstü bir duruma dönüştürmeye kararlıyız. Çünkü Gebze 50’nin üzerinde ilden fazla  nüfusa sahip, bünyesinde 9-10 OSB var ve önemli stratejik ve coğrafi özelliklere sahip.

AKP GEBZE ZİYARET EDİLECEK

Yönetim kurulunda alacağımız kararlar sonrası,  başta siyasi partiler olmak üzere, tüm STK’lara, sendika ve derneklere gideceğiz ve  il konusunda  ortak  çaba gösterilmesi gerektiğini anlatacağız.  Bu doğrultuda  AKP Gebze ilçe başkanlığını da ziyaret etmeyi planlıyoruz. Çünkü bu  mesele  Gebze’nin geleceğini yakından ilgilendiriyor”.

AK PARTİ’DE SESSİZLİK VAR

Öte yandan iktidar partisi AK Parti’nin CHP’nin il olma konusundaki girişimine yönelik sessizliğini sürdürüyor.   Gazetemizin dün kendisine arayarak il konusunda görüşlerini sorduğu AK Parti  Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, “Müsait değilim  sonra döneyim” diyerek  görüş belirtmedi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman’ın ise CHP’nin Gebze’nin il konusunu gündeme taşımasını şov olarak nitelediği ifade ediliyor. *Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.