CHP İl Gençlik Kolları'nda Emre Andız dönemi

CHP İl Gençlik Kolları'nda Emre Andız dönemi

CHP İl Gençlik Kolları kongresinde mevcut başkan Murat Erinç, rakibi Emre Andız’a başkanlık koltuğunu kaptırdı.CHP Kocaeli 15. Olağan Gençlik Kolları...

CHP İl Gençlik Kolları kongresinde mevcut başkan Murat Erinç, rakibi Emre Andız’a başkanlık koltuğunu kaptırdı.

CHP Kocaeli 15. Olağan Gençlik Kolları Kongresi  KYÖD Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Kongrede 2 aday yarıştı. Mevcut başkan Murat Erinç yeniden aday olurken, Emre Andız karşısına rakip olarak çıktı. Kongrede 325 delegeden 263'ü oy kullandı. Kongrede 21 kişilik yönetim kurulu ve 11 kurultay delegesi belirlendi. Öte yandan daha önceden aday olacağını açıklayan Anıl Deniz Pişkin, Emre Andız'ı destekleyeceğini belirterek adaylıktan çekildi. Kongrede 194 oy alan Emre Andız yeni başkan seçilirken, mevcut başkan Murat Erinç 69 oy alabildi.

ECEVİT GİBİ OLUN

Kongrede ilk olarak konuşan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, önceki gün İstanbul’daki CHP’nin il kongresini örnek göstererek, “İnancınızı yitirmeyin, aileleriniz sizi büyük zorluklarla yetiştirmeye çalıyor. Kiminin annesi babası inşaatlarda çalıştı, kimisi fabrikalarda asgari ücretle sizi yetiştirmeye çalıştı. Bende yoksul bir ailenin çocuğuydum. 6 yaşında beni başka köylere okumaya gönderdiler. Sonrası 13 yaşında İstanbul’a gönderdiler, hem okudum hem çalıştım. Bülent Ecevit İngiltere’den geliyor, milletvekili oluyor ve İsmet İnönü’ye partiye al diyorlar, bu gencin milletine faydası olur diyorlar. İnönü ile damadı Toker’i çekiyor ve Ecevit’i vekil listesine koyuyor. Hepiniz birer Ecevit olun. Bu yaşta kongre heyecanı yaşıyorsunuz, kendi başkanınızı kendiniz seçiyorsunuz” dedi.

Geçtiğimiz hafta il kongresinde seçimi kaybeden Bekir Yurdagül salondaki gençlere dönerek, “Aydınlık bir Türkiye bırakamamanın hüznü içerisindeyiz. Sizler parti içerisinde ve Türkiye yönetiminde daha farklı iş yaparak ülke yönetiminde söz sahibi olacaksınız. Bu partide ben ne olacağım diye düşünen insanlar var. Genel başkanımızın bu insanların parti içerisinde yeri olmayacağını söyledi. Büyük fotoğraf Türkiye’dir, CHP’nin her bir bireyi özgür olmak zorunda. Kendi vicdanı ile partisini büyütmek zorunda, kimseye kendinizi kullandırmayacaksınız. Partiyi, ülkeyi düşüneceksiniz. Önce kendi irade ve ilkelerinde hareket etme durumundayız. Türkiye zor bir süreçten geçiyor. 2019 süreci önemli bir süreç, genç arkadaşlarımıza partimizin ihtiyacı var” diye konuştu.

GERGİNLİK YAŞANDI

Bekir Yurdagül'ün konuşması sırasında Çayırova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdem Sümbül 'Hepinizi sildim' diye bağırdı. Tepkisinin mevcut gençlik kolları başkanı Murat Erinç’e olduğu öğrenilen Sümbül, delege listesi ile ilgili bir sorununun olduğu ifade etti. Olay esnasında İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehdi Kaan Günan tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Salonun bir köşesine çekilen Sümbül, bir süre oturduktan sonra salondan çıkarıldı.

BAŞKANLIĞI KAYBEDEN KÜSMESİN

Daha sonra kürsüye çıkan İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Biz birbirimizi anlamazsak kimse bizi anlamaz. Siz önce birbirinizi anlayacaksınız ve seveceksiniz. Çok değil geçen hafta Bekir Yurdagül ile yarış yaptık. Bakın burada yine kol kolayız. Mazbatayı alma törenime geldi. Bu benim 5. il başkanlığım ama yılmadım, yorulmadım. 2 sefer başkanlığı kaybettim ama partiye küsmedim. Burada başkanlığı kaybeden arkadaşımız da küsmemeli. Yolumuz uzun, 2019’a kadar çalışmamız lazım. Ben kendimi bu partiye adadım ama birlikte çalışmamız lazım” dedi. 

BİR TARAF ÜZÜLECEK, BİR TARAF SEVİNECEK

Aday Emre Andız ise şunları söyledi: "Bizler vatanına milletine bağlı devrimci Türk gençleriyiz. Kongreden sonra küskünlükleri ortadan kaldırarak yolumuza devam edeceğiz. Burada bugün bir taraf sevinecek bir taraf üzülecek, kongrelerin durumu budur. Ama buradan sonra bir araya gelmek çok önemlidir. Önümüzde 3 seçim var. Bize destek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gençlikle beraber görevimizi hakkıyla yapacağımızdan hiçbir kimsenin şüphesi olmasın. İl Başkanımızın elinde büyüdük, saygı ve sevgiyi ondan öğrendik. En önemli şiarımız bu olmalıdır. Bu konudan gram ödün vermeyeceğimize söz veriyorum."

KİMSEYİ, KİMSEDEN AYIRMADIM

Mevcut başkan Murat Erinç kongre öncesinde ilçelerde yaptığı seçim çalışmalarından bahsederek, “Kongreler 1 gün sürer, biz yarın pazartesinden sonra ne yapacağız. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl ne kadar ne biçimde katkı koyacağız diye teker teker anlattım. Hepimiz CHP’nin tozunu yutmuş, çilesini çekmiş ve çilesini görmüş ama vefasını hiçbir zaman görememiş gençleriyiz. Gençlerden her şey istenir ama vefa ne zaman gösterilir. Kongre salonunda sandık kapandıktan sonra 2019’da CHP’yi iktidar yapmak için çalışırsak ve omuz omuza verirsek işte o zaman bu parti, gençlere gereken vefayı gösterecek. Bu partide her dönem kim var kim yok diye bakmadan gündüzümden, gecemden feda ederek partimiz için çalıştım. İki senelik görev süresi boyunca, yaşça küçüklere ağabeylik, akranlarıma dost kardeş oldum. Kimseyi, kimseden ayırmadım. Her gördüğüme hadi bir işin ucundan tutalım dedim. Bu davamızı düşünüyorsak bizler bunu yapmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

ANDIZ’IN YANINDA 8 BAŞKAN

Adaylardan Emre Andız’ın destekçileri arasında 8 ilçe gençlik kolları başkanı bulunuyor. İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehdi Kaan Günan, Başiskele İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Levent Soykan, Derince İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdal Şener, Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tolga Papatçı, Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Savaş Gayretli, Çayırova İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erdem Sümbül, Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanı Aydın Işık ve Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Güney Yılmaz o isimler arasında yer alıyor.

EMRE ANDIZ'IN LİSTESİ Emre Andız, Murat Uzuner, Yiğit Timur, Meltem Kazan, Zeki Karakadılar, Diydem Seçkin, Aliş Demir, Cem Keleş, Baştürk Hakan Temizel, Burcu Yazıcı, Emre Gümüş, Engin Akbulut, Ali Sarı, Seda Bektaş, Rıza Özcan Elden, Caner Arduç, Umut Bali, Şeyda Efe, Baran Orhan, Elif Oğuz, Sezer Karakaya.

KURULTAY DELEGELERİ Tugay Adak, Aydın Işık, Güney Yılmaz, Savaş Gayretli, Anıl Deniz Pişkin, Cansu Orhan, Sevgi Yaman Kel, Ziya Saygı, Deniz Kartal, Şüheda Polat, Mustafa Can Tekoğlu. MURAT ERİNÇ'İN LİSTESİ Murat Erinç, Sefa Aşkın, Buse Atilla, Gökhan Avcı, Deniz Baş, Efecan Beyhan, Yaprak Boztepe, Soner Cındık, Görkem Donbaycı, Mert Erdoğan, Deniz Ertuğrul, Erhan Ertürk, Selin Keskin, İhsan Kızıltan, Esra Saliş, Elif Seret, Çağatay Suat, Ertaç Şahin, Kutay Tan, Ezgi Şiret, Berkay Yıldızlı.

KURULTAY DELEGELERİ Deniz Baş, Turgay Bayrak, Yaprak Boztepe, Yunus Erdoğan, Murat Erinç, Erhan Ertürk, Elif Seret, Deniz Uçak, Metahan Uçar, Serhat Yalçın, Berkay Yıldızlı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.